17-10-2013, 09:00 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 17-10-2013, 09:04 AM ja muutjaks oli Basilio.)
(16-10-2013, 13:00 PM)saarrand Kirjutas: Mina täpselt samal arvamusel, Oregoni plaadid/ketid läksid mingi hetk ikka täiesti olematuks. Metsakuiva kuuske ei kannatanud absoluutselt teha, uus kett ja varsti jupid taga. Siis läksin üle Stihli kettidele ja olukord muutus oluliselt paremaks.Äkki tegemist liba-Oregoniga? Ma pole küll teie kambaga võrreldes mingi saemees, saagki on särtsuga töötav, aga 20-40rm aastas tuleb ära küll. Mingi osa sellest metsakuiv jalakas, mis on kõva nagu raud. Ütleks oma kogemusest, et viimasel ajal oleks Oregon justkui paremaks läinud. Kevadeti olen ostnud uue keti ja sellega sügiseni välja uhanud. Viimases otsas kasutasin ketiõlina nahaalselt vene TAD-17 ja ei häda kedagist. Määrib justkui pareminigi veel. Alles nüüd jaheda ilmaga läks raip paksuks ja tuli jälle õiget õli osta. Plaat on nagu saagki italianode OleoMac ja originaal, ostetud aastakest 15 tagasi... Intensiivne kasutus siiski vaid viimased 3 aastat.
OK, võibolla ma võrdlen siin näppu selle teise kehaosaga. Minu saag ju kitsa hobiketiga ja rammu ning kiirust teisel vähem kui "pentsukal". Seega ka jõud palju väiksemad. Aga lugedes siin, kuidas ketid päevaga ära venivad ja katkevad, tekib mul hulgaliselt küsimusi. Oma sae ja ketid-värgid olen ostnud Pärnust Foralist ja siiani kõik originaal ja kvaliteetne kaup olnud.
Ärge siis kõvasti pekske kui lolli juttu rääkisin!

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.