02-11-2013, 00:19 AM
(01-11-2013, 22:56 PM)Mahno Kirjutas: Rangelt seaduse järgi ei tohiks sellist haagist ka mitte tühjalt B kat auto järgi vedada, aga nii palju kui ma olen aru saanud, pigistab hetkel politsei silma kinni ja vaatab reaalset massi, mitte registrimassi.
Politsei vaatab seadust, mille taustal trahvida saaks. Pole viimasel ajal näinud ühtegi menti, kes reaalselt olukorda hindaks, mitte punkte ei korjaks.
Hiljuti oli mul endal apsakas, kus vedasin tühja treilat, mille reg mass ei kattunud minu lubade katiga. Tulemuseks muidugi trahv. Ma küll proovisin seletada mendile ja hiljem vastulausena, et tühja piduritega treila vedamine on ju tegelikult ohutum, kui näiteks koormaga 750 kilose, ilma piduriteta vedamine, kuid see asi jäigi hüüdja hääleks kõrbes.
Mendid peaksid seadusrikkumistesse suhtuma kaalutletult. Kui ikka seadus on perses omadega, siis vastavalt ka käituma. Kusagil siin seaduspügalates on ka vastav punkt selle kohta, kuid nad ei tee seda. Mentide olemasolu liikluses on kahjuks piiritletud kassa suurendamisega, mitte ohutuse tagamisega liikluses. Viimase välja karjumine on lihtsalt pilet libedamale trahvimisele.
Kurat küll, närv läheb mustaks ja ma võiks edasi siin jaurata, kuid teema on vale. OT lõpp.
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!