24-11-2013, 22:58 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 24-11-2013, 23:05 PM ja muutjaks oli hulgus.)
(23-11-2013, 23:57 PM)Tift Kirjutas:(23-11-2013, 23:11 PM)meli666 Kirjutas: Aga tõsi ta on, et karburaatorispetse siin Lõuna kandis ei ole.Nu kas panete ikka tähele, et oma ala spetsialiste on vähe või...pole neid üldse!? Pane mehepojad sakurginaali kaanima ja rooli taga lollusi tegema, siis on "jopesid" õu täis! Krt, seanahavedamine käib ja muiduleivasöömine kah!
Hiljutine kogemus näitas, et pritsespetside põud samuti käes.
Eks sama asi nende karburaatorispetsidega ka.
Kui teemaalgatajal kedagi leida õnnestub, siis kindlasti andku siin ka teada.
Ise olen järeldusele jõudnud, et ega siin muu aita, kui tuleb oma tehnika iseloom ja töötamise iseärasused ikka iseendale selgeks teha. Siis pole vaja igasuguseid "omast arust tehnikuid" mööda ilma taga ajada ja pärast nende kehva kuid kallist tööd kiruda.
Eks ta nii on, et viimased aastad olen ise diislite kõrvalt selle mõne karburaatoriga hakkama saanud, abiks igasugu cleaner´id ja hulgi vaba aega. Aga vot selle va gaaside mõõtjaga kisub tuugaks ja ilma selleta on keeruline, ei saa ju CO-d mõõta seda ise toru otsas nuuskides.
Kõikse hullem on see, et ei julge seda va kaadervärki laiali lammutada, kui kaubandusvõrgus on kõrgekvaliteediliste varuosade defitsiit. Pole ju Jaapani autode puhul kunagi teada, kas saabunud detailid ikka õiged asjad on. Punase hermeetikuga remonditud toite ja õlituse sisteeme olen ma korduvalt kohanud ja enamus kordadel on seda va hermeetikut tulnud hiljem valedest kohtadest eemaldada.
(24-11-2013, 01:10 AM)karvik Kirjutas: ...Hulgus, kas see näit on koguaeg kõrge või on tühikäigul või pöörete peal?
Eks ta seal pisut tiksus ja jooksis pisut täis, esimesed numbrid olid koledad, kui puhtaks köhis, siis natuke paremad. Tühikäigul jäid ikka CO ja CH 4x kõrgemaks, pööretega läks puhtamaks. Segukruvi sai koomale, aga ilma suuremate muutusteta.
Homme kui viitsin, keeran (uued) küünlad maha ja vaatan, mis juhtunud, enne olid lausa diisli tahmased.
ps. Hetkel toimub toiteseadmete nooreminsener-spetsialisti koolitus, sest ise pole sel alal kunagi ennast väga pädevaks pidanud, aga sellega läheb veel mõni hea aasta, enne kui...