16-12-2013, 18:06 PM
(16-12-2013, 17:39 PM)MAZ Kirjutas: Ehk keegi targem inimene seletab,kuidas praktikas see tagasilla, kitsamaks tegemine toimub?
Mina olen teinud 2 silda lühemaks nii - kõigepealt pooltelgede poldid lahti kruvida ja pooltelied välja tõmmata, siis saab rummu mutritele ligi, need siis ka lahti ja rummud maha. Seejärel sild keskelt poltidest pooleks. Diffri korpuses olen sukkade fikseerimise neetide pead terava meisliga ära löönud ja siis needid sissepoole välja löönud. Siis olen läinud pressi alla ja sukad diffri korpusest välja pressinud. Treial on ette antud mõõdu järgi siis sukad lühemaks teinud. Siis sukad tagasi kas pressi all või niisama (oleneb kui tiheda istu treial teinud on). Needi aukudest olen suka korpuse külge fikseerinud keevitusega.
Siis tuleb teha lühemaks poolteljed. Enamasti tehakse krae sisse auk ja siis keevitatakse lühemaks tehtud pooltelg sinna külge. Ise lasin teha nii, et flansi juurest mingi 15 cm kauguselt sai jupp vahelt võetud, treial siis lasi ühele pooltelje jupile augu sisse ja teisele tegi "punni", lisaks veel korralik faas ning seejärel sai kokku keevitatud. Pidas vastu küll.
Nüüd see minu viimane sild on tehtud lühemaks ilma sukkasid välja pressimata, lihtsalt on kuskilt keskosast sukal jupp vahelt võetud ja tagasi kokku keevitatud. Ei teagi, kuidas tsentreerimine on teostatud.
Üks nipp on veel selline, et ei ole mõtet mõlemilt poolt kitsamaks teha. Tasuks teha vaid üks sukk selle võrra rohkem. Differ võib ju veitsa ühele küljele jääda, sellest pole midagi, mässamist lihtsalt vähem.