18-01-2014, 18:53 PM
(18-01-2014, 18:35 PM)mlsluik Kirjutas: Küsin kohe vastu kas t40-ga lähed siis kohalt 5nda - ja 6ndaga minema? Mitu tt sul sidur kestab? Hakkan vaikselt aru saama miks t40 sidurit nõrgaks peetakse, kui koomikud raiuvad kohapeal 6nda rauda ja siis minema libistada ei saagi kettast midagi alles jääda. Sama lugu MTZ-ga, mitte iial pole mõeldud et 9nda kiirega kohalt peaks startima...
T40 koos käruga kerge koormaga lähed neljandaga minema, siis viies ja kohe kuues otsa. Mitte mingit ragistamist ei toimu kui vähegi mõtlemisvõimet on kaasa antud. Väga hea masin käiguvahetuste harjutamiseks on muidugi Fuller Eaton kastiga veokad, nagu näitkes see minu Sisu. Käiguvahetus toimub ilma sidurita... tootjapoolne soovitus.
Samuti on sõidupealt käiguvahetus traktoritel ette nähtud, vastupidist paluks üldse mitte väita.
Ei kujuta ette mis vähetöötand masinaid sa vaatamas käid kuid minu kasutuses olevad t 40-ed on suht palju töötand ja probleeme käigukastis pole täheldand, hetkel kasutusel oleval isendil läks 2-3käigu võllilt laager ükskord õhtale aga seegi oli tehase praak.
Reaalsuses on nii, et sellest asjast ei räägita. Seetõttu lasingi sul teistele seletada kuidas seda teha.
Jah just seetõttu ka pooltel t40am masinatel sidur peetis.
Teine põhjus selles, et haagitakse järgi raskel pinnasel haagis, mis ei ole mõeldud selle kategooria masinale. A'la t40 pandakse zili või 2pts6 täiskõrgendustega ja täislaetud nisukoormaga sappa.
Isiklikult lülitan ka ise käike hoopealt ümber. Kuid selle jaoks on vaja mõelda, kas aeglasemale või kiiremale. Sellest olenevalt mängid siduri ja gaasiga. Käiguvahetuse ajal on siis tähtis mootori pöörete ja veerekiiruse ligikaudne tabamine tähtis. Et sidurit just ära ei lõhu.
Seda Tehase praaki ei eksisteeri. Sellist sõna vene tehnika puhul ei saa kasutada. Kui on tehase praak Võrdub see automaatselt remondiga. ja kuna vene tehnika harrastajatel kaks vasakut kätt ja rahakotis vaid augud siis ongi masin mõeldud mahakandmisele. - ma mõtlen tänapäeva olukorda.
Seda harjutamise juttu - oh jah naerma võtab kulla mees. Näita mulle tegelast kes ostab mingi veoka sõitmise "harjutamiseks". meil siin vennad ei jõua isegi korraliku õli masinasse osta rääkimata rehvidest ja sina tahad, et nad "harjutamiseks" mingi veoka hangiksid. - Päeva anektoot.
Sul on üks masin, Hetkel t40am võtta. Sellega oli vaja seletada ära kuidas käikude vahetused käivad ja mis käigu pealt millisele võib vahetada.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.