25-01-2014, 10:08 AM
(25-01-2014, 00:54 AM)rando Kirjutas: Ja üldiselt, mis koht peaks külmumisel kõige nõrgem olema, plokikaanest nõrgem on ju ikkagi radikas? + veel salongiradikas?Külmumisel on nõrgim koht mootoriplokis olevad spetsiaalsed külmumispunnid, mille jää välja lükkab. Kui sul päris lage vesi sees ei olnud, siis niisugust paisumist ei tohiks olla. Kirjeldasid ju pooltahket sodi, see ei tohiks minu kogemust mööda eriti midagi lõhkuda.
Kui käima läheb, võib proovida ksf! mlsluige soovitatud kiiret ja karmi lahendust. Kui veepump kuuma veega (ettevaatlikult!) üles sulatada, pole rihma maha võtta vajagi. Käega proovid, kui pump liigub, paned käima. Käsifööniga sussitad voolikud pehmeks ja küll ta läheb.
Kui julgust vähe ja aega palju, võid nina vanade tekkidega kinni katta ja kapotialuse puhuriga soojaks kütta. Kirjutad ju et -6 kraadiga oli veel asi vedel. Seega pole rohkem tarviski kui kupatus vaid -6-ni kütta.
Soojendusradika asukohta ma traktoril peast ei tea, aga paljudel autodel on see igaveses p*augus. Ise olen kunagi teinud nii, et panin soojenduse õhuvõtuavadele tavalise toapuhuri näoli käima ja salongiventika täie tambiga tööle et sooja õhu läbi veaks. Radikas sulas mõne minutiga lahti.
Õues oli tookord -32C*...
Jõudu!

Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.