04-02-2014, 13:26 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-02-2014, 13:50 PM ja muutjaks oli Kirves.)
(04-02-2014, 09:46 AM)Coger Kirjutas: Pärnu külje all sõitis mõne päeva eest vastu punast värvi 3-rattaline invaratas, see kõige tavalisem http://invaru.ee/cms/pood/view/1193. Oli elektrimootor aiste vahele pandud, vana vuristas -15 kraadises pakases vastu nagu muiste. Ma ei kujuta ette, kas metsa vahele selline lahendus muidugi sobiks.
See isend maastikule ei sobi jah, mõeldud linnas asfaldil sõitmiseks
(04-02-2014, 10:40 AM)pvr Kirjutas:
Kui peaksin ise maastikul liikumiseks inimesele vahendi ehitama, kell väntamisega probleemi pole, kuid siiski tasakaalu hoida ei suuda, siis läheksin ilmselt seda teed.
sellele poleks mingi probleem väike kastike või panipaik esirataste vahele lisada.
Hakkab juba tulema.... see esimene variant sobiks pildi järgi alusrattaks kõige rohkem.... tuleb uurida raamimõõte, käiguvahetusega seonduvat ja kuidas sinna taha kast või korv paigaldada. Ise eelistaks isegi kinnist plastikust kasti ... Huvitaks ka selle asja hind....
Teise rattapuhul kahtlen selle esiveolise juhitavuses maastikul .... ka vastupidamises.... kuna keeravad 2 ratast ja need ei ole kunagi ühel tasapinnal....ja kui sinna raskus veel peale panna ....
(04-02-2014, 12:19 PM)MeelisV Kirjutas:Enamus, kui mitte kõik need jalgratta kärud on mõeldud sileda tee peal kasutamiseks... mul oli mingi velopoest ostetud suht tundmatu käru ka... aga maastikule see absoluutselt ei sobi ....(03-02-2014, 23:40 PM)Kirves Kirjutas:(03-02-2014, 23:27 PM)kass Kirjutas: Ehitamise mõtet laitma ei hakka, sõitmine sellisega on täielik jama ja mõttetu tegevus. Muidugi kui tasakaalu hoiad ja 2-rattalisega sõidetud saad. Oli omalgi kunagi selline eluetapp, mil sõitsin 3-rattalise jalgrattaga, mingi 45 aastat tagasi lühikest aega....
Kui tahad oma kalakoli vedada, tee või muretse järelkäru. Kui tahad ehitada, siis ehita juba parem 4 või 6 rattaline elukas, palju ägedam ja ehitamist ja mõnu ka rohkem!
No ma olen nende ratastega asfaldil ikka sõitnud..... ja vaevalt siis 10 käigulisi rattaid oli.... Järelkäru on maastikul üks mõttetu elukas..... selle kinnitus lihtsalt murdub ära .... see järelkäru ja näiteks külgkorv toimib ainult sileda maa peal...
huvitav lähenemine
3-l rattal liikumine on kergem ja lihtsam kui käru sikutamine ja seda just maastikul s.t. mitte siledal teel.
ja kinnitus murdub ära ?
võibolla jah mingil versioonil mis selliseks kasutuseks mõeldu pole
aga pole üldse keeruline teha ühendus mis kannatab ka kõige loomalikumad jõuvõtted välja.