18-02-2014, 21:33 PM
(18-02-2014, 14:07 PM)willem Kirjutas:(18-02-2014, 11:56 AM)moskiito Kirjutas: eeem, kes see virtsu-tom on? esimest korda kuulen. ja teiseks, kus kurat see virtsu jäätmejaam on? ja kolmandaks, millisest virtsust jutt ültsegi käib? neid eestis ju 2Jaa...! Virtsu-Tom...! Ilmselt Eesti vanatehnikaringkonna salapärasem tegelane... Kuuldavasti on ainult paar valitud lätlast tema kollektsiooni näinud.
Vitsu-Tom ise ennast neile ei näita, istub teises toas punase sametiga kaetud tugitoolis ja jälgib monitorist kõrvaltoas toimuvat. Kui midagi öelda tahab, helistab hõbekellukest ja kutsub lakei. Suhtlemine käibki kõik tema kaudu.
Kuulsin seda naiselt kes oma koti kogemata Virtsu unustas...
Jaa, Virstu Tom, legendaarne tegelane, minu arvates isegi veidi üle müstifitseeritud... Aga arvasin, et kõik on temast vähemalt kuulnud, näinud, muidugi, on ainult vähesed.
Aga tema on ikka sealt Põlvamaa Virtsust. Ja sedakorda on ksf! Willemil õigus, minagi sain just nende lätlaste käest tema kohta esimese info. Need lätlased on nimelt meil Türil tööl, rendikeevitajad. Virtsu Tom oli nad üldse ainult seepärast jutule võtnud, et ta vanaema olla Bauskast pärit.
Mina ise pole ka Virtsu Tommi näost näkku näinud, tema suhtleb minuga ainult läbi telefoni, muidugi salastatud numbriga, annab juhtnööre ja korraldusi. Ma kindlalt ei tea, vb on see hääl telefonis ka hoopis selle hõbekellukese-lakei oma... Lätlased olid teda ikkagi lahkudes läbi akna kardina vahelt korraks silmanud, olla olnud hiiglama pikk ja turske mees, leekivpunaste juuste ja krussis habemega. Samas olen kuulnud jutte, et ta on hoopis täis-albiino, päikesekiirgust absoluutselt ei kannata ja seepärast tegutseb ainult pimedas. Räägitakse ka, et olla päratu rikas mees ja rikkusele olla pannud aluse rublaaja lõpus kellelegi ameerika juudile mingi Tiger-tanki müümisega. Räägitakse, et oli olnud ikka päris Kuning-Tiiger ja väga heas korras, ainult veidi pinnaroostet. Mingi versioon on, et tõmbas selle Virtsu järvest välja aga räägitakse ka, et see oli hoopis Bauska sugulastel rehielamu otsas olevasse lambalauta maha maetud ja viidi minema Ventspilsi sadama kaudu, ühesõnaga - räägitakse igasuguseid asju! Saladusi on palju, aga maailm on väike! Nimelt tean minagi seda kotiga naist, kellest siin juttu oli. Ta käis meil Türil NSU näitusel ja pärast tuli millalgi veel ja uuris, ega ta oma kotti meile maha ei unustanud. Meie muidugi ei teadnud sellest mitte emmidagi. Aga kui see naine on Viljandi kandist, siis vb Virtsu Tom saaks selle meile millagi pimeduse katte all Türile libistada, meie omakorda edasi ksf! Armexile Võhma ...
Aga olgu, see Virtsu Jäätmejaam peaks olema suhteliselt Virtsu järve ääres, sanatooriumi ja lennuvälja vahel, kui Võru poolt tulla, siis kohe peale Maksimarketit vasakule.