21-02-2014, 18:17 PM
(21-02-2014, 12:57 PM)pannkook Kirjutas: kuidas see õige käiamine välja näeb?
Alguses ilma kompressioonita? Kui kaua? Kas kütust peale anda või ei?
Kui kompressioon taga, kas siis alles gaas põhja?
Mina tarvitsen talve hooajal (-5 ja madalam temp) niimoodi, et kõigepealt ketran nii 10 sekki ilma kütteta ja koos dekompressiooni hoovaga, siis lükkan gaasi põhja, kui näen sumpa otsast halli auru, siis löön dekompressiooni hoova alla ja läheb poole pöördega käima. Kogu protsess võtab maksimum 15 sekki aega. (kui ei lähe, siis on aeg leeklamp ligi võtta ja mootor vähe soojemaks lasta)
Kui mootor soe, siis ei tõmba ma isegi dekompressiooni hooba, mootor läheb poole pöördega käima.
Kui on ilm soojem, siis kasutan ka esimeseks käivituseks dekompressiooni hooba, aga siis võtab juba kogu käivitus protsess aega nii 5-10 sekki.
Suvel ei kasuta ma kordagi dekompressiooni hooba. Masinal kompressiooni on ja käänab poole pöördega end elule.
Kui masin tahab ikka pikalt elustamist, siis mina mõtleks sügavalt masinal kütte süsteemi üle reguleerimisele (pritse hetk, pihustid ja pump). Ja kui nende asjade reguleerimisel masin ikka tahab pikka elustamist, siis mina võtaks mootori remondi ette. (muidugi odavam on ju eetrit törakas panna ja läheb ka käima)
Come to the dark side, we have cookies!