21-02-2014, 18:53 PM
(20-02-2014, 21:35 PM)karvik Kirjutas: Minumeelest see paksu puidu maha rookimine just liimeistri töö ongi ja ei kujuta ette kuidas seda elektri höövliga seda teha. Kui hea liimeister, siis koorib mitu cm ja kui tahad, siis nii õhukese laastu mis paistab läbi.
Vähemalt oleme asjast "samal arusaamal".
Eks tuleb siis seda risti kanda kui risti lüüakse. Ise arvan, et oma järeltulijale vibu valides võiks selle just ise teha. Kui muidu ei oska, siis Youtorus on hulgaliselt päris arvestatavaid õpetusi.
Pildi järgi võiks öelda, et mees teab kuidaspidi vibu käes hoitakse. Uhke värk!
Tänud metsakohinale liblikhöövlit soovitamast. Kanuu ehitamisel on see mul üks tähtis tööriist, aga vibu juures ei ole sellega palju teha. Liimeister on minumeelest ainuke mõeldav asi, nagu karvik-ki ütleb. Tuleb seal ju terves pikkuses aastaringi taga ajada ja kuna puu ei kasva siledade ringidena, siis höövlit meenutava asjaga midagi ei tee. Liimeistriga saab aga kahe aastarõnga vahelist pehmemat tumedat osa pidi liikuda. Isegi oksakohad tuleb järgi joonistada, et murdumiskohta ei tekiks. Viimane töö on lausa terava noaga, millega alumine aastaring puhtaks kraabitakse.
Mitut cm ei soovta ka liimeistriga võtta, Kui siis, siis vast päris alguses. Ikka aastaringi või paai kaupa ja puhtaks. Muidu läheb asi kätte nii kirjuks ära, et et tee enam vahet kuskohast lõikama peab

Aga vibu mis pildil, on tegelikult minu esimene vibu. Kadakast ja kolm kihti kõõlust peal, viimased omakorda kasetohuga niiskuse eest kaitstud ja vahatatud ka kogu vibu. Noole lennutab see riistapuu 240 m kaugusele- ikka taparelv, mis muud

Youtorust leiab jah mida iganes õpetust. Kel vähegi huvi, see ka leiab. Eks mu pisik sealt alguse saigi

Kui huvi siis veel üks link ühest vibust :
http://photobucket.com/user/maitus/libra...ibu?sort=3&page=1
LIhtsalt iluasi, ega naised ju üle kümne kg eriti tõmmata ei jõua