07-03-2014, 19:46 PM
(07-03-2014, 09:57 AM)Basilio Kirjutas: Muide, eriti kvaliteetsetel led valgustitel on iga ledi kohta peale takisti ka veel oma zenerdiood.Kas sa mõtled sellist zeneri ühendamist?
![[Pilt: H9dGH.jpg]](http://i.stack.imgur.com/H9dGH.jpg)
Ega ilmselt muud moodi polekski seda võimalik teha, aga et oleks tahkest materjalist ja eredat värvi ka

(07-03-2014, 09:57 AM)Basilio Kirjutas: Pikad led-jadad on hiinlaste koonerdamine.Ma kaaperdaks natuke teemat, kuigi osaliselt nagu vist haakub LED-indusega ka.
Täna lugesin kokku, hiinlased on raatsinud ühes pirnis jadasse surata 66 LEDi, kusjuures seal ees on vist mingi takisti moodi asi ka. Tegemist on 5050 LEDidega. Kui ma nüüd seda pirni lahkama hakkan (sest pool pirni on pime ehk ühes jadas on katkestus sees), siis tekkis mõte, et ühendaks need LEDis mõnevõrra normaalsemalt ümber ning paneks nad käima nii nagu asi peab olema

Praegused umbes-täpselt arvutused näitavad tarbitavaks vooluks ~40-45mA, seega peaks selle pirni idee poolest ka veidi heledamalt käima saama, samas võib tekkida probleem jahutusega... Elame-näeme.