05-04-2014, 11:35 AM
(07-02-2014, 13:23 PM)PlyVal64 Kirjutas: Ei oleks, sest praeguse süsteemiga jääks endal maksta 7,5K ja see on juba täitsa argument! Ja meie pere oleks vist ka sellise tarbijad, vähemal seni, kuni veel ei pea vanaemaga magama ja mingid korrad titetoole tassimaMeile piisab tõesti 2-kohalisest elektrikärust kilulinnas uimerdamiseks: Tiinal tööle ja tagasi ring napp 15 km koos poeparklate külastusega. See nädal on suisa ideaalne näide: pühapäeval ralliraja kontrolli lõppemisest seisab Q maja ees ja on lumine, sõidab Sitikas ja mina käin koolis ühistranspordiga ning vajadusel kilomeetri poodi ja paarsada meetrit Alfredisse numbreid jagama suudan ka jala minna
Samas reedest esmaspäevani oli lumevaiba all pisipunn. Aga me ei saa mitte kuidagi läbi "päris"autota...
Tegime siis täiesti "kogemata" elektriauto mõtekuse testi meie pere jaoks ja tulemus on see, et elektripunn muutus VEEL mõttetumaks! Nimelt viidatud tekst on kirjutatud 7.veebruar, 8.veebruar tankisime Sitika korgini täis (kontrollisime tseki pealt

PS: 950 euro eest soetatud Q on praeguseks läbinud 20 000 ülimugavat kilomeetrit, teinud 2 Talverallit, vedanud haagiseid, puid jne ning ma arvan, et ODAVAMAT kilomeetrihinda kahe auto peale isiklike tagumentide vedamiseks ei suuda vist keegi välja pakkuda... Koos kõigega (olen lihtsalt huvipärast arvet pidanud) on ilma ralliraja kirjutamise kulude jms kulunud tagumentide vedamisele koos bensiiniga 2500 eurot (seal sees talverataste ost, konksu ost ja install, pisike veermikuremont jms). Raja kirjutamine on tekitanud väga palju kilomeetreid ja puhas bensukulu on olnud arvestatav number ning paar pisemat hoolduskulu panin ka Talveralli arvele. Kui võtta nii, et 8000 km sellest on puhas oma tagumentide vedamine mööda Eestimaad ja 12 000 Talveralli tegemised, siis on tagumikkilomeetri hind 30 eurosenti. Aga Q on ikka veel ju sarnane jääkväärtus! A'la 600 saab kohe ta eest igal ajahetkel paari tunniga...
Ning tegu on iidvana (ehk reostuse jalajälg on null) aga siiski kaasaegseid mugavusnõudeid täielikult rahuldava mitmikveolisega, mis võib ja suudab igas ilmas ja olus vedada 1350 kg haagist. Ainus, milles tuleb teha järeleandmisi, on aktiiv- ja passiivturvalisus. Kuid kahepeale üle poole sajandi autoroolis ja palju sadu tuhandeid kilomeetreid, isegi võib milli ligi kiskuda, null avariiga - seega tõenäosus on suhteliselt väike. Lihtsalt ma tean täpselt 1997 3. jaanuarist alates, kui sai Astra ostetud, kui palju oleme oma pikaajaliste pereautodega läbinud ja see on peaagu täpselt 700 000 km, sinna lisada siis ajavahemik 1988-1996 lõpp + hobiautod jne. Astra + Sitikas kokku on 500K (270+230).
Ahjah, kuna oleme tarbinud oma tagumentide vedamiseks reaalselt odavaid lahendusi ja pole nuumanud juudipankureid, pean sinna lisama ~15 000 meremiili ehk u. 9 kuud merel ümber Euroopa purjetamist, mis on tänu sellele olnud võimalik ja see jätkub...