25-04-2014, 10:12 AM
Ise pean lätlaste muundurit Buvanoolist hulga paremaks. (Buvanool on punases iseloomulikus pudelis, nn lätlaste muundur on saadaval 1l, 5l jne plasttaaras - need on koostiselt erinevad, Buvanool on lahjem.) Lätlaste muundur on saadaval Espakis, värviosakonnas. Lisaks pean tunnistama, et pean lätlaste toodangut ka CRC omast paremaks: on selline robustne ja kange kraam, mis tekitab tugeva tumelilla kihi töödeldud pinnale. Kaasa arvatud halja metalli pinnale. Olen rakendanud lätlaste muundurit mitmete projektide juures (näiteks lumesahk jm robustsem kraam). Kõigepealt teen sellega pinnad üle, siis kruntvärv, siis lätlaste metallivärv. Mul on niimoodi tehtud asjad olnud ka väljas ilma käes mitu aastat juba (näiteks kiige jaoks kättejuhtunud materjalist tehtud klambrid) ja pole näha, et kuskilt roostetaks, ilusti püsib värv peal.
Paar nõksu muidugi on. Tuleb olla suht hoolas muunduri jääkide eemaldamisel. Teen seda märja kaltsuga ja on piisav. Kui aktiivsed jäägid pole eemaldatud, võib jääk hakata kruntvärviga reageerima või ei jää kruntvärv väga tugevalt pinnale külge.
Olen teinud sellise tehnoloogiaga üle ka mitte väga tugevate roostelaikudega terasvelgesid. Karestanud kõigepealt pinna, siis läti muundur, kruntvärv, läti metallivärv. Tulemus peab ühe talve soolaralli igati talutavalt vastu, siis on vaja mõned kohad jälle üle teha, et asi pritsimatult hulluks ei läheks. Kahjustusi pidevalt hooldades saab odavamalt läbi kui iga paari aasta tagant tervikuna pritsida.
Paar nõksu muidugi on. Tuleb olla suht hoolas muunduri jääkide eemaldamisel. Teen seda märja kaltsuga ja on piisav. Kui aktiivsed jäägid pole eemaldatud, võib jääk hakata kruntvärviga reageerima või ei jää kruntvärv väga tugevalt pinnale külge.
Olen teinud sellise tehnoloogiaga üle ka mitte väga tugevate roostelaikudega terasvelgesid. Karestanud kõigepealt pinna, siis läti muundur, kruntvärv, läti metallivärv. Tulemus peab ühe talve soolaralli igati talutavalt vastu, siis on vaja mõned kohad jälle üle teha, et asi pritsimatult hulluks ei läheks. Kahjustusi pidevalt hooldades saab odavamalt läbi kui iga paari aasta tagant tervikuna pritsida.