23-06-2014, 07:16 AM
Tänan hr. "mlsluik"
see postitus mulle meeldis!
Nagu näha hakkab teema juba asjalikumaks muutuma. Sellist arutelu ma ootasingi ja sellepärast ka oma nägemuse punktide kaupa välja tõingi.
Püüan siinkohal sinu vastuseid kommenteerida.

Nagu näha hakkab teema juba asjalikumaks muutuma. Sellist arutelu ma ootasingi ja sellepärast ka oma nägemuse punktide kaupa välja tõingi.
Püüan siinkohal sinu vastuseid kommenteerida.
(22-06-2014, 23:33 PM)mlsluik Kirjutas:(22-06-2014, 18:27 PM)Jokker Kirjutas: Püüan siinkohal selgitada kaasfoorumlastele oma nägemust asjast.
1. Nelikanttorust 50x50 raam (laiuseks natuke üle traktori laiuse kummagilt poolt u. 10 cm.)
OK, kui jaanipäeval esimest niitmist juhtud alles tegama siis vihastad ennast täpiliselt selle protsessi käigus, kuna masinal ei käi jõud üle...
Kui vaadata teema kolmandas postituse Youtube lingi videot, siis ma küll ei ütleks, et see maalapp just nädalvõi kaks tagasi niitmist oleks näinud. Saab põka sellega üllatavalt hästi hakkama.
2. Nurkatesse ümber verikaaltelje vabalt pöörlevad rattad et saaks kasutada hüdro ujuvat asendit
Kõiksugu laperdavad asjad kipuvad küljest pudenema, külgele paiknevad suusad kestavad kauem ...
Tõepoolest selles asjas sul täitsa õigus. Vaadates veelkord videot siis seal ka suusad kasutusel. Meenutades oma noorusest neid kolme rattalisi saksa kaaruteid või kaherattalisi soome omi, siis oli juhuseid kus need laperdavad rattad kippusid lahkuma omalt kohalt. Tegelikult jah, torust suusad kordades odavamad ja lihtsamalt teostatavad kui rataste komplekt.
3. Traktoriga ühendub kolmnurk kiirliitega, et ei peaks sättima neid aisasid paika - jääb ainult kardaani ühendamise vaev
Mõistlik, kolmnurga asemel kasutaks isiklikult mõnda tänapäeval levinumat liidest, saad vajadusel kihvasid vms renditehnikat masinale külge pista, kasvõi tänavakoristushari.
Ei hakka nüüd sellepärast ümber ehitama kõiki lisaseadmeid, et tänapäeval on uuem põlvkond kiirliideseid välja tulnud. Kolmnurk on kestnud siiani ja kestab ka edasi. Kihvade või tänavakoristusharjaga ei ole minu majapidamises midagi peale hakata.
4. Reduktoriks kartulikombaini taldriku nurkreduktor
Ok, endal ühe ketta jaoks oli kunagi sama asi kasutusel, toimis igatahes... Pea 2 meetrise niiduki jaoks aga...
Miks see nurkreduktor kehva on? Pole ju olulist vahet kas see veab vahetult ühte või rihmaseibiga 2-3 lõikurit ringi.
...
6. Alla 2-3 taldrikketast millel küljes 4 vabaltliikuvat lõiketera
Peaasi et ükseteisele vastu ei käiks...
Seda kindlasti.
7. Kardaaniks põrksiduriga kardaan, et asja päris pilbasteks ei löö ja tagumist veoketti ka puru ei tõmba nagu siin eespool juba kaheldi
Kui keti hamba otsa tõmbab või midagi vahele läheb siis saad T25 urruauku sondeerida, jjv on üsna habras külgjõudude suhtes. Usu, tean mida räägin
Tuleb lihtsalt jälgida. et see kett lõtv ei oleks või siis lisaks tagumise JVV vaba ots ka toetama panna tugilaagrile.
...
Siis elevaatori tigu ja mõned labad, nagunii varsti sügis käes ja ongi õige aeg juba lumepuhuri peale mõelda...
See juba tuleviku muusika, aga selline asi on ka mõttes juba mõlkunud.
10. Ning viimaseks, tohutult aega, et see kõik teoks teha
Selle aja ja materjali kuluga võib juba soovist vms kohast mõne kobeda kasutatud niiduki osta, sügisel müüakse neid võileivahinna eest.
Vaata minu sünniaastat ja siis küsi oma isa käest kas ta mõõdab oma aega rahas.Ja milline on see " võileiva" hind? 100 euri või 1000 euri? See kõik ju suhteline.
Kõige paremini kestavad niidukid mis taga haakes lohisevad...
Ei vaidle ka vastu. Ära on võimalik lõhkuda igasugust tehnikat ja ükski asi pole igavene. Kui seda mõistuse piires ei kasutata.