08-08-2014, 10:16 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 08-08-2014, 10:17 AM ja muutjaks oli PlyVal64.)
Naljakas on lugeda putkandajate "muresid". Purjejaht on sisuliselt täpselt sama asi (ka suurem mootorpaat aga sellega ma ju ei sõida...), mis ratastega putka, ainus vahe, et sul pole iga ajahetk võimalik seisma jääda, uut vett tankida, ennast varjulisse kohta parkida jne. OK, meil on tavaliselt kordades rohkem siseruumi mahtu ehk kõike saab rohkem kaasa võtta aga siiski: kasvõi magevesi. Ärge siis tankige solgivett ja septitanki välja pumpamine ei käi köögikraani kaudu
Ma olen nuusutanud ja vaadelnud klaasis visuaalselt vett, mis on Hispaanias purjekate mageveetankides seisnud AASTAID ja ei ole ka seal olnud mingeid tuukreid ega haisu. Mõlemal jahil loputasime veetankid lihtsalt korra läbi ja ei saanud me keegi mingit kõhuhäda külge, hullematest asjadest rääkimata.
Kuna purjekate peal on tavaliselt rohkem söövaid-joovaid nägusid, on sellevõrra ka rohkem prügi. Merre seda ei visata vaid kogutakse kokku ja pannakse sadamas prügikasti. Sama asi: me peame selleks sadamasse sõitma, maismaal jääd esimese nähtava prügikasti juures korraks seisma ja probleem lahendatud.
PS: kuna sadamates on enamasti ka need putkasuvitajad, on seda pulli saanud ikka palju jälgida ja ausalt öeldes on mul neist ikka väga kahju... pool hommikusest elust keereleb sitapoti tühjendamise ümber.
PPS: naabrimees Margus61 elabki suvel putkas või ratastega iseliikuvas majas ja omalgi see suvi õuepeal järelveetav putka. Täiesti pädev eluase, sellisel tarbimisel mina küll mingit vahet pärismajaga ei näe. Kui, siis vähesest kubatuurist tingitud õhupuudus ja äsjaste +24 päikesetõusu kraadidega ka palavus on suurim probleem.

Kuna purjekate peal on tavaliselt rohkem söövaid-joovaid nägusid, on sellevõrra ka rohkem prügi. Merre seda ei visata vaid kogutakse kokku ja pannakse sadamas prügikasti. Sama asi: me peame selleks sadamasse sõitma, maismaal jääd esimese nähtava prügikasti juures korraks seisma ja probleem lahendatud.
PS: kuna sadamates on enamasti ka need putkasuvitajad, on seda pulli saanud ikka palju jälgida ja ausalt öeldes on mul neist ikka väga kahju... pool hommikusest elust keereleb sitapoti tühjendamise ümber.
PPS: naabrimees Margus61 elabki suvel putkas või ratastega iseliikuvas majas ja omalgi see suvi õuepeal järelveetav putka. Täiesti pädev eluase, sellisel tarbimisel mina küll mingit vahet pärismajaga ei näe. Kui, siis vähesest kubatuurist tingitud õhupuudus ja äsjaste +24 päikesetõusu kraadidega ka palavus on suurim probleem.