23-08-2014, 10:41 AM
(23-08-2014, 02:01 AM)viplala Kirjutas: Garaažis on mul kõikidele haamritele varred taha keevitatud. Parim mis olla saab. Puit ei päde seal kohe mitte.
Seega, igal asjal oma koht.
See on jälle üks nendest toredatest nõuannetest nagu "viska relaka kettakaitse minema see jääb ainult ette". Selliseid asju võib soovitada ainult vanainimestele, ja seda toonis homme oled kirstus pole sul oma keha vaja hoida selleks sa saaksid veel tööd teha või üldse normaalselt toimida. Kui teile meeldib oma kätega asju teha siis hoidke neid, http://en.wikipedia.org/wiki/Carpal_tunnel_syndrome ei hüüa tulles, aga ühteist saab teha et seda ära hoida.
Puidust korralikult kinnitatud ja ergonoomiline vars on väga pädev. Need pulgad mida tööõpetuse tunnis hööveldama pidi pole jah just ideaalne variant. Minule meeldib pigem pikem vars ja tavaliselt teen ma esimesed 10 cm varrest peenema, et vibratsiooni edasikandusmist vähendada ja seejärel siis jämedama osa mis istub mugavalt pihku. Metallist vars on tavaliselt sirge ja ilma koondumiseta lisaks on ta (eriti kindaga) käes hoides suhteliselt libe, seega peab rakendama suuremat jõudu, et see käest ei libiseks mis kurnab veelgi randmeid ja kannab põrutusest tulenevad jõud kergemini edasi.
Kunagi keevitustöökojas töötades olid kõigil meie haamritel varred taha keevitatud, esimesed kaks aastat piinlesin pidevalt randmeprobleemide käes. 19 aastased poisid ei mõtle eriti oma tervisele, aga kui ühel hetkel panin 1+1 kokku ja päevakese veetsin relaka ja pääsuhöövliga kadusid hädad paari kuu jooksul.
Tänapäeval annab ehituspoest osta suhteliselt mõistliku kujuga hikorist, pöögist ja saarest varsi seega pole puidutööriistade puudumine ja/või käes mittepüsimine ka vabanduseks miks mitte korrastada oma töövahendeid. Paari ehituspoe varrega mis mul on on ainuke häda, et nad on kaetud libeda ja läikiva lakiga, aga korra lihvpaberit näidata ja seegi mure on lahendatud.