11-09-2014, 21:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 11-09-2014, 21:34 PM ja muutjaks oli Basilio.)
(11-09-2014, 17:37 PM)13piisab Kirjutas: juhtmeta (433MHz) liikumisandurid on ebays nt oomipoega võrreldes sigaodavad. Kas neid "hiinakaid" aga tellida on mõtet? Nt 5eur/tk tundub lihtsalt liiga odavOomipoes ongi reeglina Jebai kaup, lihtsalt mitu korda kallimalt müügis... Seal on mõtet käia vaid asju vaatamas ja silmaringi avardamas. Siis lähed koju ja tellid ise.
Oomika eeliseks vaid see. et saad kohe kätte ja on võimalus 6 kuu jooksul jalgu trampima minna, kui vidin katki läheb. Hiinast ei taha pakid viimasel ajal enam läbi tulla. Kas pedereerib postiasutus "Om nii vä?" või on probleemid väljamaal, ei oska öelda. Ise olen asju tellinud Inglismaalt. Suurematel hiina netipoodidel on seal nüüd jalg maas ja hinnadki pole väga oluliselt kallimad. Umbes nädalaga tuleb kaup ära ja ilma tollihirmuta.
Ise olen oma valdustes kasutanud PIR mooduleid: http://www.ebay.com/itm/New-Adjust-IR-In...ltDomain_0&hash=item462282c182
Viimased on aastate jooksul järjest odavamaks läinud. Aga nende kasutamine eeldab mõningaid teadmisi ja oskusi elektroonika valdkonnas. Päris õkva asju külge ühendada ei saa. See eest muldodavad ja töökindlad asjad. Niisketes ruumides kasutamiseks olen üle lakkinud. Viitsimise korral olen mooduli istutanud odavasse harukarpi. Koonuspuuriga auk kaane sisse ja -lupsti!- kohal.
Füüsika on valus ja matemaatika teeb vaeseks, kui sa nende sõber ei ole.