12-09-2014, 06:47 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 12-09-2014, 06:58 AM ja muutjaks oli honkomees.)
(12-09-2014, 01:26 AM)viplala Kirjutas: ... Inimene elab ainult korra, ning panna ennast raha järgi jooksma nii, et sul ei ole kodu ega püsiväärtusi, on muidugi kurb. Isegi väga kurb. Ma olen oma kodu eest nõus ka ohverdama midagi. Mul on koos koduga midagi täitsa enda oma ja kindlat, ning isiklikku siin elus. Midagi mis mind ennast hoiab teatud mõttes. Ma tahan, et mul oleks koht, mida ma saaks enda koduks nimetada, kuhu ma saan mõtetes toetuda ja mida ma kalliks pean. Ma ei taha olla kodutu tuulelipp, lehvimas kapitalismi tuulte pöörises. Ma ei kujuta ennnast kohvreid pakkimas, kui pappi hakkab 50km kauguselt pritsima, või suunab ülemus mind teise maakonda tööle. Ülemused, raha, töö tulevad ja lähevad, kuid kodu peab olema. Kodu ei ole mingi suvaline sokipaar, mida iga päev vahetada. ...5+ hindeks!
(11-09-2014, 23:47 PM)ivo86 Kirjutas: ... Kuus teeb see ca 250 euri (Kütusekulule lisandub rehviraha, auto suur amortisatsioon, varuosad võib-olla, lõhnakuusk ja esitulepirnid kah) ...omal sama arvestus, ehk üle 1/3 palgast läheb musta auku aga olen jonnakas.
(11-09-2014, 23:47 PM)ivo86 Kirjutas: ... selliste kilomeetrite igapäevaseks uhamiseks kasutatud autot ei liisiks. Ei tundu majanduslikult mõtekas. Suur kilometraas võiks eeldada ikkagi uut masinat, mille puhul kehtib kalla ja talla. ...Ja nii ongi, tegelikult igasuguste kilomeetrite puhul, kui tegu on tarbeautoga, st sõitmiseks punktist A punkti B mõeldud autoga, on mõistlik osta või liisida ikka uus auto. Aga hobiautod on teine asi, nende remontimine ei sega elamist-töötamist, pere vedamist ega poeskäimist. Samuti minu puhul ka pere teine auto võib olla vanem auto, hädapärast saab vana auto remondi ajal ühe autoga kuidagi asjad aetud, logistika ümber mängitud kuna abikaasa invaliidsuspensionil ja töölesaamine pole tema puhul probleemiks, küll aga arstid, komisjonid jms.