30-09-2014, 09:39 AM
Ma olen nn isetehtud biodiisliga sõitnud, Volvo V70 2,5TDI 98. Sõiduomadustes vahet mina ei tajunud. Haiseb. Võibolla oli see selle auto eripära, aga alla +10 kraadi hakkas tühipööretega mängima, eriti külmal mootoril: tõstab üles, laseb alla. Mitte midagi hullu, aga jäi kõrva - nn naftaga sellist pulli pole kunagi olnud. Esimene paagitäis lõi filtri kinni, mul oli vahetus targu kaasas, vahetasin ära, pärast ei juhtunud enam midagi. (Jälgisin alguses pidevalt - keerasin filtri maha, valasin tühjaks. Pärast läks igavaks, midagi ei juhtunud, ei viitsinud enam filtrit kruttida.) Alla +10 kraadi läks külmkäivitus tunduvalt raskemaks, +5 ja alla, mina biodiislit kasutama nõus ei ole, suvel ainult. Küll sai proovitud ka spetsiaalse talvise lisandiga läbisegatud biod, aga ka sihuke on-eiolekah. Naftaga seguneb väga hästi.
Ma kuskilt lugesin, et bio kasutamine nt traktoritel kärbib tugevalt õlikasutuse lubatud välpa. Kui vahetada õli autol, mis on bioga sõitnud, siis õli haiseb ikka tugevalt nn pannkoogi järele. Ma üldse ei imesta, et bio õli omadustele halvasti mõjub. Ega see bio lõpuks ka nii üüber odavalt kätte ei tulnud, seega kokkuvõttes mul sai vaimustus üsna ruttu otsa. Nafta on parem, hind on ka tänavu suht mõistlik olnud.
Ma kuskilt lugesin, et bio kasutamine nt traktoritel kärbib tugevalt õlikasutuse lubatud välpa. Kui vahetada õli autol, mis on bioga sõitnud, siis õli haiseb ikka tugevalt nn pannkoogi järele. Ma üldse ei imesta, et bio õli omadustele halvasti mõjub. Ega see bio lõpuks ka nii üüber odavalt kätte ei tulnud, seega kokkuvõttes mul sai vaimustus üsna ruttu otsa. Nafta on parem, hind on ka tänavu suht mõistlik olnud.