13-11-2014, 20:34 PM
(20-10-2014, 13:01 PM)oltsberg Kirjutas: "Lõppraporti" loodan esitada neljapäeva paiku.
Täna ongi neljapäev, mis siis et mitte "see õige". Aga vahet pole, vanasti oli nagunii neljapäeviti koolis kalasupp ja pea igal neljapäeval kirjutas muusikaõpetaja mulle märkuse

Lihtsalt ei ole viitsinud varem kirjutada, aga asi toimib. Ostsin kena plastkarbi, kuhu sisse läks Wiki432 kollektsioonist pärinev 220V kontaktor. Sinna peale oli kirjutatud Ilmarine, seega minupoolne kummardus ENSV tehnika- ja tööstusajaloole. Pealegi sobib see ajalooliselt-stiililiselt väga hästi sõbralikus Leedu NSVs valmistatud kompressoriga. Ja kui pool peaks saba andma, tuleb lihtsalt mähkijaonkli juurde minna. Pealtnäha tobe raiskamine. Aga meie tänapäevane plastmaailm on tragikoomiliselt kahepalgeline: hommikust õhtuni käiatakse plaati ökoloogilistest probleemidest ja ressursside lõppemisest, kuid samas visatakse ära asju, mis on 90+ protsendi ulatuses korras (ei saa, ei tasu, või ei viitsita remontida).
Rõhuvabastuse sain kah toimima. Kui detailide tolerantsid ei sobi, siis tuleb neid vastavalt töödelda. Seetõttu tegin tugihülssi kõige lihtsama, kodusema ja pioneerieast tuttava metallurgilise tehnoloogia abil suuremaks.
Tulevikus on plaanis muidugi 3F rõhulüliti hankida, kas lasen näärvanal tuua, või kingin endale sünnipäevaks. Otsest vajadust hetkel ei ole, enne kevadet ei plaani nagunii mingeid õhumahukamaid töid ette võtta. Ja praegune lahendus toimib.
Seoses talverehvide installiga langeski tegelikult ära kompressori igapäevase kasutamise vajadus (üks ventiilikael oli vigane ja nii pidingi iga päev rõhu 0...3 üles ajama ning asjandust julmalt tepslisse ja sealt välja sikutama). Miks ma sellest räägin ja offtopikut tekitan? "Kummimees", vana VAZi teeninduse veteran (kes kehtiva riigikorra algusest peale on olnud eraettevõtja-autoparandaja)
ei ole erinevalt minust oma elu üldse keeruliseks ajanud. Rehvipingi kõrval seinal on lihtsalt lüliti, millega ta vastavalt vajadusele kusagil nurgas seisvat ca 50l lisapaagiga varustatud CO-7t käima ja seisma lülitab. Tema saab sellise tegevuse eest raha, minul on kompressor puhas hobivahend, mis ei ole mulle otseselt ühtegi senti (ka kroonisenti) sisse toonud.
Tänan kõiki, kes nõu ja jõuga aitasid!