15-11-2014, 02:15 AM
(15-11-2014, 01:22 AM)mlsluik Kirjutas: Vahepalaks, poisid teate et atsetüleeni balloon pidi teadlaste väitel lendama kuni 7km kaugusele... Mitte et ma kedagi õhutaks aga ikkagi ju automoto foorum, mille kasutajad on maailmas kuulsad ise järgiproovimise ja katsetamise poolest
Enne juhtusin päästjate foorumist üht huvitavat seika lugema, oli teine päris naljakas ning tuletas kunagise nooruspõlve eksperimendi meelde, kui metallihunnikust sai kuvaldaga co balloonil nupp otsast ära kaksatud... Elu kiiremad 100 meetrit olid ning ega baloongi sugugi kehvalt ei esinenud....
http://foorum.estrescue.eu/phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=798
Nats palju see 7km, 700 meetrit usuks veel. Kellel vastav balloon üle on? Proovime järgi
Ma siin tegin endale ühte tööriista propaani balloonist. Keerasin ventiili küljest ja lasin kaks nädalat aurata. Seejärel proovisin vett täis lasta. Samas lloobusin laiskusest, kui ballooni oli 5 liitrit sisse läinud. Valasin vee välja ja asusin plasmaga kuplit lõikama. Kurat, sihuke popsatus ja susin käis, et ma oleks end äärepealt täis lasknud .
Parem varblane käes, kui kajakas pea kohal!