25-11-2014, 12:19 PM
Üheksakümnendate alguses, siis kui sovhoosilt hakkas maid tagasi saame, no siis sai seda traati ikka kedratud. Sovhoosi 2 lehmalauta on kohe minu põldude kõrval ja seetõttu olid traataiad selles külas peaaegu ainult minu põldudel + veel karjateed loomade kaugematele põldudele ajamiseks. Mul ei olnud mitte ühtegi põldu ilma okastraat aiata (õigemini oli 1 aed enam vähem püsti ja ülejäänud 3 aeda väljaspool seda püsti olevat aeda, mis olid varem juba pikali kukkunud ja vedelesid hein/maa sees). Ega siis keegi vana aeda ära ei koristanud, kui postid ära mädanesid. Seda traati sai kedratud umbes 1995-nda aastani igal aastal ikka meeletutes kogustes. Eks teda tuleb veel nüüdki teinekord maaseest ja ei tea kust veel välja, aga 99% traadist olen loodetavasti kätte saanud ja ära utiili viinud. 2000-ndendate aastate paiku sai terve suur MB koorem seda tolasesse EMEX-isse viidud. Lisaks olid põldudel veel loomade jootmiseks ja söötmiseks mõeldud mollid, erinevad anumad, mingid valveputkad (mingi auto kong, äkki GAZ 66 pealt?) jne, seda materjali sai ikka põldudelt korjatud isuga.
Algusaastatel ei möödunud päevagi, mil põllul olles jälle okastraat kuskile masina vahele poleks ennast haakinud, seda eriti kündmise ja harimise ajal. Võib nii öelda, et tänaseks päevaks suht koht allerigia selle materjali vastu, aga õnneks hakkab võitlus tasapisi lõpusirgele jõudma!
Algusaastatel ei möödunud päevagi, mil põllul olles jälle okastraat kuskile masina vahele poleks ennast haakinud, seda eriti kündmise ja harimise ajal. Võib nii öelda, et tänaseks päevaks suht koht allerigia selle materjali vastu, aga õnneks hakkab võitlus tasapisi lõpusirgele jõudma!
Aitan seadmete monteerimis ja demonteerimistöödel ning konstruktsioonide ehitamisel
www.ransar.ee
info[ät]ransar.ee
51934170