29-11-2014, 18:01 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 29-11-2014, 20:28 PM ja muutjaks oli tcumen.)
(29-11-2014, 00:36 AM)oliveer Kirjutas: Tere,
Ütlen kohe, et olen algaja ja keevituse koha pealt tean ainult niipalju kui netist lugenud olen.
Garaasis on olemas vene aegne 3faasiline pistik. Ja niipalju kui ma aru sain on 3faasilised paremad (vaielge vastu kui teisiti arvate) siis sooviks just 3faasilist traatkeevitust. Kas oskate soovitada või pakkuda mulle mõnda head aparaati. Hinna piiriks peaks jääma 500eurot. Kasutada tahaks seda enamjaolt pleki keevitamiseks aga kindlasti sellise raha eest võiks ta ka midagi rohkemat suutma (muidugi mõistuse piires).
3-faasilised on alati paremad, ilma naljata kohe. Seda va kolmefaasilist alaldades saab kohe hulga siledama pinge, kui ühe faasi korral. Ja see on alati hea.
Pistiku pärast ma parem norima ei hakka, sest siis peaks seadme küljes olema pesa.

Kui üldse pole keevitamisega kokku puutunud, tasuks leida mõni sõber või tuttav, kelle juures saaks kasvõi natuke kätt proovida ja kes oskaks kohe mõned konkreetsed juhised anda.
Kui see tehtud, siis uuesti soovid ja võimalused üle vaadata.
Ja kui ikka tahad keevitamist selgeks saada, õpi kõigepealt elektroodiga korralikult keevitama. Sellega saab põhja alla ja muud moodused ei tundu enam nii jubedad.
Aga see on ainult minu isiklik arvamus

Musta rauaga olen ise hakkama saanud.