01-12-2014, 15:12 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 01-12-2014, 15:43 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
Viimane "kogemus" traatkeevitusega, kus küll mina ise ei keevitanud, on suvest, kui tuli raudlaev LuLu meie poolt Naissaarel "ära kaotatud" pardaväravale uued hinged külge säristada. Kuna purjetamiskaaslasel on rallispordi ajast olemas miskine 1F aga selle tipp-otsa "kaasaskantav" poolautomaat-traadikas, gaasi pisikese balloonikesega oli ka, siis tegime sellega ja ei hakanud oma pead vaevama muu seadme otsimisega. Õues, ilus ilm ehk peaagu tuulevaikne. Samas ei olnud lihtne töö vana jura maha lõigta ja uued hinged joonepeale saada veekohal tehes
Ja ikkagi olid kerged tuulepuhangud, mis puhus gaasi minema, pritsis käpa sitta täis ja tegele puhastamisega, siis mõnikord jäi ikka ka traat kõri otsa kinni - ehk kõik see piin, ajakulu ja vaev, mis traadimasinaga kaasneb. Muidugi oli meil aega ja tehtud see sai ning värav töötab jälle.
Siis ma mõtlesin selle välja, omades kogemust ju õues kaipeal muude paadivärkide keevitamisest, et ostan omale ka inverteri, sest sellega oleks töö kordi kiiremalt tehtud saanud! Lisaks veel peaagu et tavapäraselt roostevaba elektroodiga (kahte musta võib ju nii kokku sulatada). Esiteks on kordi vähem tassimist, oluliselt kiirem töö, elektroodiga täitmine on kordi parem kui traadiga, NÄED mida keevitad sest käpp ikkagi varjab, elektroodide uued katted eraldavad mingeid supergaase mis pisikest tuult väga ei karda etc. Ehk ma olen ka seda meelt, et tüütu, kalli ja keerulise traatkeevituse vajadus tuleb ikka põhjalikult enne läbi mõelda ning kaaluda ka moodsaid alternatiive, mida pakub kergete inverterkeevituste teke ja kättesaadav hinnaskaala. Järgmine tase on kohe 1000 rutsi ja rohkem ja igasugust "lisa" jura veel juurde. Ja nende kahe vahele peaks siis jääma MMA+TIG inverterid. Lihtsalt ma olen nii loll, et ei tea või ei oska praegu seda TIGi võimalust oluliseks pidada oma olematute oskuste baasilt
![[Pilt: IMG_20140824_144332.jpg]](https://lh5.googleusercontent.com/-JCHzFqKiYIo/VHxTs0wt3AI/AAAAAAAAMIE/gXJbhZGPa0g/s800/IMG_20140824_144332.jpg)
EDIT: Femkeri kodukalt avastasin, et keegi oleks nagu meie tegelikku elu salaja pildistamas käinud
Nimelt sa lisaks renditud Kemppiga kiiluraamide keevitamisele ka noorte Haapsalu purjesportlaste paadiveotreila möödaminnes ära lapitud. Täitsa kohe sarnane pilt on neil Minarc 150 toote juurde pandud

Siis ma mõtlesin selle välja, omades kogemust ju õues kaipeal muude paadivärkide keevitamisest, et ostan omale ka inverteri, sest sellega oleks töö kordi kiiremalt tehtud saanud! Lisaks veel peaagu et tavapäraselt roostevaba elektroodiga (kahte musta võib ju nii kokku sulatada). Esiteks on kordi vähem tassimist, oluliselt kiirem töö, elektroodiga täitmine on kordi parem kui traadiga, NÄED mida keevitad sest käpp ikkagi varjab, elektroodide uued katted eraldavad mingeid supergaase mis pisikest tuult väga ei karda etc. Ehk ma olen ka seda meelt, et tüütu, kalli ja keerulise traatkeevituse vajadus tuleb ikka põhjalikult enne läbi mõelda ning kaaluda ka moodsaid alternatiive, mida pakub kergete inverterkeevituste teke ja kättesaadav hinnaskaala. Järgmine tase on kohe 1000 rutsi ja rohkem ja igasugust "lisa" jura veel juurde. Ja nende kahe vahele peaks siis jääma MMA+TIG inverterid. Lihtsalt ma olen nii loll, et ei tea või ei oska praegu seda TIGi võimalust oluliseks pidada oma olematute oskuste baasilt

![[Pilt: IMG_20140824_144332.jpg]](https://lh5.googleusercontent.com/-JCHzFqKiYIo/VHxTs0wt3AI/AAAAAAAAMIE/gXJbhZGPa0g/s800/IMG_20140824_144332.jpg)
EDIT: Femkeri kodukalt avastasin, et keegi oleks nagu meie tegelikku elu salaja pildistamas käinud

![[Pilt: mirarc_weld_long_off.jpg]](http://www.femker.ee/data/img/tooted/kemppi_seadmed/mma_k2sikaarkeevitus/minarc/suured/mirarc_weld_long_off.jpg)