04-12-2014, 10:42 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 04-12-2014, 11:43 AM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(04-12-2014, 09:45 AM)v6sa Kirjutas:(03-12-2014, 23:22 PM)Mart Laanelepp Kirjutas: ...
siis plekki ikka elektroodiga ei keevita.
Vale. Keevitab küll. Aga hea traat korraliku kaitsegaasiga on mugavam ja kiirem pruukida. Ning andestab enam halba tööhügieeni.
Mis nüüd näiteks vanade romude remontimist või isegi ühekordset ideed mõni vanake restaureerida (kui see just mingi Duesenberg vms ülikallis isend pole): hea MIG/MAG koos kvaliteetgaasiga ise maksab juba niipalju, et osta kohe juba korralik valmis tehtud isend! Või minimaalselt keevitamist mittevajav kere... Täpselt sama kehtib ka kõige muu kohta: ütleme 200-300 eurot + materjalid ei pruugi veel rahakotti ära mõrvata ning msitahes asja DIY-tegemine kaalub selle pisikese kulu üle. Rääkides aga juba neljakohalistest rahanumbritest, siis see kipub juba väga kalliks lõbuks! Ning õppida tuleb ju ka veel - mine parem kohe spetsialisti juurde! Kulu tuleb väiksem. Ma ei kujuta ette, kui palju saaks teha, kui tuleb tegelane ja ütleb: mina väänan plekid valmis, Sina ainult keevita oma masinaga 1000 rubla eest!
EDIT: et igati teemas püsida ja ka mul ON keevituse soetamine plaanis aga raha ei taha palju kulutada, siis konkreetne küsimus: kas selline poolautomaat 372 eurorubla eest + muud jubinad oleks siis tark ja õige otsus osta vs samas hinnas korralik inverter??? Kas ma saan sellega nii aiaväravad, labidavarred, kärud, mingid auto plekid (näiteks toosama 1939 Fordi hotrodistada!), roostevabad reelingud kui alumiiniumist saalingud lihtsalt ja odavalt ning igati "murevabalt" ära keevitada? Ja muuhulgas ka mõne murdunud kõrva malmplokile tagasi sulatada... seda kõike siis, kui olen need asjad ka ära õppinud, ohvkoors. Ma miskipärast kardan, et tegu on suures piires paadiankru laadse tootega

PPS: ei ole tegu üldse ei stokkeri või telwini eelistamsiega, lihtsalt, ühest teisest teemast ajendatuna, ma lihtsalt ei viitsi ega kavatesegi mõistada mingite tallmakkide jms asjade kodukatelt, palju üldse võiks mingi asi maksta! Lõpuks jalutan kilomeetri Tööriistamarketisse, kauplen vanalt töökaaslasest poejuhatajalt allahindluse ja kõmbin mingi sealse asjandusega koju. Ostan õllekõrvale keevituse... sest kõige otsem tee kodust õlleletini käibki läbi tööriistapoe