05-12-2014, 14:21 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 05-12-2014, 15:05 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(05-12-2014, 13:20 PM)ahtos Kirjutas: Millist tig keevitust siinsed korüfeed soovitavad koduseks tarvitamiseks.Vaja oleks roostevaba töid ka teha,aga põhiline,et saaks alumiiniumi keevtada ja hind ei oleks väga hull.Korüfeed hakkavad parandama aga olles siis nüüd oma jaoks asju põhjalikumalt uurinud - keevitus on nagu uue auto ost: vajadus vs võimalused - siis alumiiniumi jaoks peaks olema AC/DC, ideaalis ka pulss jne ehk odavama otsa DC-TIGidega ei saa alut keevitada? Vastab tõele, kulla korüfeed?, sest osad vähemalt lausa märgivad toote juures, et ei kõlba selleks.
Ja niipea, kui tahta ka roostevaba töid teha, oleks reaalsuses plasmalõikur peaagu obligatoorne (nende kiiluraamide tükkide lõikumine ja kiilupoltide aukude puurimine oli "kohutav" elik raske ja ajamahukas töö ning ODAV ei olnud see ka, kui kõik puruks läinud puurid ja läbikulunud spetskettad rahaliselt kokku liita!) tööriist, siis olemegi kohe jälle 1000 rutsi juures + plasmale veel ka kompressor. See õnneks on enamusel kas olemas või suhteliselt odavam jupstükk soetada, mis ikka leiab tavaliseski kodumajapidamsies rakendust. Aga kaalu on kohe 26 kilo, mida niisama käeotsas jalutades mereäärde MMA'na töötamiseks ja näiteks poiankru keti keevitamsieks ei vii ja kodu-suvekodu vahet ka niisama lihstalt "igaks juhuks" ei vea ... rääkimata hinnast! Aga ma olen siis praeguseks OMA olnud ja äkki tulevikuski ette tulevaid vajadusi kaaludes sellise komboni jõudnud. Aga küsitav ja kulutada tulev rahanumber on

Edit: minu arust lahedaim ja harivaim kanal sinutorus on sellise laheda noorsandi, kui ChuckE2009 oma. Kas seal nüüd absoluutselt kõik räägitav ja ka komemnteeritav sulatõsi on aga üldise splaanis saab sealt kõnealusteasjade kohta palju teada. Aega peab olema vaadata-lugeda...
Aga ksf!Kass võib ju vaadata ja õppide täitsa "iseseisvalt", kui peaks olema vajadust ketivenitajaid vee all keevitada! Lausa alumiiniumit keevitada