14-12-2014, 19:22 PM
Kui jutt juba kasutusmugavusele läks.. Kunagi kui keevitusega tegelema hakkasin, omastasin kõigepealt korralikuma poolse tootja 180A MMA inverteri. Mõni aasta hiljem hankisin juurde samas võimsusklassis MIG/MAG hiinaka 210 euro eest (http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=40588). Täna teen 98% töid ära just selle hiinakaga ja olen rahul. MMA võtan pigem 1-2 korda aastas karbi seest välja kui tõesti ei viitsi ballooni vedada, aga üldjuhul jääb asi lihtsalt viitsimise taha (vajadusel saaks ainult traadiga ka hakkama). Traadiga on lihtsalt NII palju muretum lasta. Vajuta aint nuppu ja keevitus tuleb. Ning õmblus tuleb ilus. Ja tuli nii juba esimestel proovimistel. Ei mingit muret slakki eemaldamisega. Balloonil läheb vast kolmas-neljas aasta ilma täitmata (200bar "euro" balloon). 5kg traadirulli vahetan 2-3 korda aastas. Ei kujuta enam ettegi et peaksin garaazis suristades iga mõne minuti tagant elektroodi vahetama. Lihtsus ja mugavus on traadi puhul ikka pika puuga MMAst üle.
Eks vajadused on erinevad, aga enda kogemusel soovitaksin algajale igal juhul pigem MIG/MAG masinat (nende 98% tööde jaoks). Ja kui tõesti vajadus tekib, siis MMA hiljem juurde.
Mõlemad masinad on mul 1F toitega ja toimetavad häda pärast ära ka maal (2 km ajalaamast, liini lõpp). Kuigi lamp läheb toas ikka täitsa kustu kui keevitus käsil.
Eks vajadused on erinevad, aga enda kogemusel soovitaksin algajale igal juhul pigem MIG/MAG masinat (nende 98% tööde jaoks). Ja kui tõesti vajadus tekib, siis MMA hiljem juurde.
Mõlemad masinad on mul 1F toitega ja toimetavad häda pärast ära ka maal (2 km ajalaamast, liini lõpp). Kuigi lamp läheb toas ikka täitsa kustu kui keevitus käsil.