19-12-2014, 23:09 PM
See temadur on tavaline tööstuslik pur lakk. RV peale ei taha eriti miski kinni jääda, rääkimata mingist suvalisest tikkurila lakist. Velgi värvitakse sellega, sest ta on tugevam, kui keskmine autolakk. Läheb ka ilmselt paksema kihina peale. Tööstuslikud lakid on enamikel värvifirmadel olemas, tikkurila teiste toodete kvaliteeti tundes ei usu, et tikkurila neist parem on. Aga roostevabast rääkides, siis on olemas spets rv mõeldud kruntimisvahendid, aga kust saab, ei oska soovitada. Ma soovitaks üle kleepida, või jätta nii nagu on. Külmkappide lakk on tõesti pehme, aga võibolla sellepärast, et tegemist polegi tavalise pur lakiga, vaid mingi plastikuga?
Kui ikkagi on tõsine huvi ise kodus leiutada, siis ma prooviks enne värvimist pinna näiteks fosforhappega üle pesta. Kui kannatab, siis ma prooviks ka pinda enne lakkimist kergelt matistada. Näiteks pesta fosforhappe ja peenikese karukeelega. Kui on mingi spets viimistlusega pind, siis loomulikult võib juhtuda, et nühkimine tuleb ära jätta. Enamik metallide pretreatmente lihtsalt sisaldab fosforhapet mingil kujul. Enamik metalli värvimise protseduuri kirjeldusi algab ka lihvimise või pritsimisega. Seda muidugi teha ei saaks.
Kui ikkagi on tõsine huvi ise kodus leiutada, siis ma prooviks enne värvimist pinna näiteks fosforhappega üle pesta. Kui kannatab, siis ma prooviks ka pinda enne lakkimist kergelt matistada. Näiteks pesta fosforhappe ja peenikese karukeelega. Kui on mingi spets viimistlusega pind, siis loomulikult võib juhtuda, et nühkimine tuleb ära jätta. Enamik metallide pretreatmente lihtsalt sisaldab fosforhapet mingil kujul. Enamik metalli värvimise protseduuri kirjeldusi algab ka lihvimise või pritsimisega. Seda muidugi teha ei saaks.