10-01-2015, 03:01 AM
(09-01-2015, 21:29 PM)kalacompany Kirjutas:(27-12-2014, 21:57 PM)indreksirk Kirjutas: Eestis ei ole mittemingisuguseid piiranguid vanade sõidukite kasutamiseks. Must number ei anna tegelikult mingeid olulisi eeliseid, kuid on tõepoolest kvaliteedimärk, mille üle saame uhked olla ka välismaal. Olen avatud ettepanekutele, mis võiksid aidata kaasa musta numbri ja üldiselt vanatehnikaharrastuse populariseerimisele. Seda võiks esialgu teha privaatselt ning soovitavalt suhtleksin ma inimesega, mitte anonüümse solvanguid või halvustavaid hinnnaguid pritsiva "delfi kommentaatoriga".
Julgustan oma vana auto või mootorratta taastanud inimesi rohkem taotlema vanasõidukina tunnustamist ning juba taastamise käigus suhtlema nii ekspertide kui teiste harrastajatega, et vältida ümbertegemist. Ma julgen arvata, et Eestis on kümneid või isegi sadu valge numbriga liikuvaid sõidukeid, mis saaksid kohe või väikese vaevaga musta numbri. Lihtsalt ei julgeta asja ette võtta, eriti kui end asjatundjateks nimetavad inimesed järjepidevalt teevad antireklaami ning väidavad, et see midagi võimatut.
Ilusat jõuluaega ja häid emotsioone ühise hobiga tegelemisel.
Indrek Sirk
Kallis Indrek , siin ongi see murekoht, et peale 4 aastase ylevaatuse ei anna see must number midagi. Aga voiks seda seadust muuta hobiautode omanikele positiivsemaks. On hulk inimesi kellel on vahendid vanemad kui 35 aastat. Ei pea tegema nii nagu soomes, et 3 kuud aastas on sul voimalus oma autoga soita maksusoodustusega.
Point on lihtsalt selles, et noored vanatehnikahuvilised saaksid soodsamalt oma tehnikat tarbida. Ei peaks muretsema sellep'rast, et LKF esitab neile arve kuigi autot ei kasutata ...jne. Minu ajurakud toimivad vaid ainult yhes suunas ja see on eesti vanatehnika sailitamine.
Ja üks punkt, milles vanatehnikahuvilised kogu oma väheses organiseerituses võiks abiks olla, on vanatehnika kindlustamine. Praegu saab vanatehnikale eestis vist ainult räige juudihinnaga kaskot, aga tavalise liikluskindlustuse puhul lükatakse korralikud Youngtimerid samasse patta täielike rontidega.
N.ö "kergem" vanatehnikaregister võiks ju olla olemas ka ümberehitatud ja mõnevõrra uuematele autodele, mis on selgelt identifitseeritavad hobiautodena ja see võiks olla ühtlasi teatavaks kvaliteedimärgiks kindlustusfirmadele, et neid autosid ei saa samastada "veel elus olevate" autodega.
Näitena kasvõi MB W123, igikestev auto aga korralikud maksavad $$$