14-01-2015, 21:15 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-01-2015, 21:19 PM ja muutjaks oli honkomees.)
(14-01-2015, 20:12 PM)mossepower Kirjutas: Tore lugeda et nüüdseks on maal ka elu paremaks läinud. Enda kogemused ja vaatlused jäävad ca. 10-15 aasta taha ja veel kaugemale. .... suurest rügamisest tolku eriti ei olnud - majad, hooned, viimaste ümbrus jms. jäid aastast aastasse järjest rohkem rääma ja raha parendusteks ka nagu sisse ei tulnud. ... võibolla nüüdseks kõik kardinaalselt erinev ja elu heaks läinud ...
Noh, ma kogu aeg maal elanud ja minu "vaatlused" just vastupidised. 1990-ndatel polnud kellelgi eriti raha, et midagi "parendada", aga selle kümnekonna aastaga ei jõudnud midagi veel kapitaalselt ära laguneda. Aga just need mossepoweri mainitud aastad elik 2000-2004, samuti mingil määral ka umbes 2009 aastani ikka korrastati maal, eriti alevites jms kohtades maju päris korralikult. Tekkisid sellised ilusad elamised jne. Tuli masu, raha polnud jälle, vanemad inimesed jäid korrashoidmiseks liig vanaks ja noored pagesid väljamaale või jõid end põhja. Nüüd on need ca 2000-2005 kordatehtud majad hakanud lagunema või vähemalt värvid luitunud ja kooruvad maha ...
P.S. mulle ka meeldib suvehommikul tulla aadamaülikonnas välja, käia läbi aed, vaadata mesilaste toimetamisi, aiavilja jne peldiku juures jasmiinipõõsasse põis tühjendada (karvik seletas ilusasti asja ära) ja siis minna kohvi lürpima ...