28-03-2015, 13:08 PM
(28-03-2015, 08:25 AM)honkomees Kirjutas:(28-03-2015, 00:40 AM)unimüts Kirjutas: Põllumajandu. Eesti poodides Russia või CCCR kaupa ei ole. (silmaga jupid eristatavad juba)
Kas võrus kulikovi vova poes ka enam pole?
Võrus Kulikov on jutu järgi toonud kõik jupid venemaalt. Ainuke asi, et mina ei usu, et ta viimase 20a jooksul venemaale jalga on astunud. Kõik leedust toodud kaup.
Välimuselt on näha mis on originaal ja mis on järeltoode. Kulikovil kohe kindlasti ei ole t25 juppe käigukasti, mis on vene toode. Helistasin aastavahetusel kõik poed läbi, kui otsiisin üht veneaegset hammakat (teokäigule) Ja juba kirjelduse järgi võib ära öelda, et pole originaal.
Originaalil on kirjad peal (kõige kindlam on kolmnurkne tempel. Seda järgi ei teha)
(28-03-2015, 11:37 AM)saarrand Kirjutas:(28-03-2015, 00:40 AM)unimüts Kirjutas:(28-03-2015, 00:34 AM)saarrand Kirjutas: Lihtsalt küsimus, kus kurat sa neid Poole juppe koguaeg saad?
Põllumajanduskaubamaja. - nad poola kauba maaletoojad ju.
Eestis on hetkel poodides 100% Poola kaup. Mõningates poodides võib kohata ka Hiina ja India kaupa.
Veneaegseid originaale olen igalt poolt kokku ostnud kui kuskil kellegil kuulutus üleval on. Eesti poodides Russia või CCCR kaupa ei ole. (silmaga jupid eristatavad juba)
Mina olen Võrust saanud Ukraina omi, neljakümnele kõik jupid siiani .ua tähisega olnud.
Ukraina juppe toob sisse Tehnikatugi. Kõik hüdropumbad, jagajad selle kaudu. Toovad ka traktori juppe. Kuna poed teevad koostööd, siis said lihtsalt edasimüüjalt ukraina kaupa.
Ma ei ole eriti kursis t40 juppidega, kuid tean kuidas Eestis jupid liiguvad (vene traktrorite omad). Seetõttu suuremate juppide puhul võid helistada 5 poodi läbi ja kui 6ndasse helistad on esimesed 5 juba omavahel suhelnud järgmistega kellel seda juppi võiks olla ja üritavad seda sulle vaheltkasuga maha müüa.
Aastaid traktori äris olnud inimesed teavad täpselt kelle käest osta juppe, kes on maaletooja ja kelle laos võib olla rariteetsemaid osi. Mind on viimase aasta jooksul tõsiselt koolitatud selle osas. Seega ma lürbin vaid supivahtu. Mtzi juppide otsimisega palun isegi targemate abi, kes, kus ja ehkupeale aitab juppi otsida.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.