31-03-2015, 09:01 AM
(31-03-2015, 08:51 AM)Basilio Kirjutas:(31-03-2015, 08:38 AM)maitus Kirjutas: Eile üks külamees, kel ka omatehtud põka, väitis aga, et tema 10-st pumpa ajab ringi A-proofiil ja ei mingit libisemist- nii, et eks ka aeg näitabOleneb koormusest. Mul omatehtud puulõhkujal ka NŠ-10 ja hakatuseks üks A profiiliga rihm. Kui läheb punnitamiseks, siis võtab rihma libisema küll ja ei aita seal suurt pingutamine ega kampoli vahele viskamine. Lisaks tapab pidev "piiri peal" vedamine rihma kiirelt ää. Selleks suveks on pumba poolele paigaldamiseks hangitud teine rihmaseib, kus kaks A soont peal. Mootori otsas on mul niikuinii kahe soonega ratas, nii et lähevad topelt rihmad. Vaja vaid soojemat ilma et õues ehitada saaks. Uuel rattal nimelt teine ofset ja lihtsast ümberpoltimisest ei piisa, peab midagi nihutama..
Traktoril vast nii kanget ja pidevat koormust pumbale ei tule. Kui külamehe hüdraulika vaid rippriistu üles-alla liigutab, siis jah, võib talle ühest A profiilist pumbale jaguda küll.
Nii see võb olla küll, ei vaidlegi vasu. Ühe teise külamahe jutu põhjal pidi tugeva koormuse puhul isegi Belarussil Nš-32 hinge kinni tõmbama. Ma panustasin hüdropumba valikul sellisesse teadmisse, et hüdraulika puhul kehtib sama ülekandevalem kui hammasrataste puhulgi, et mida väiksem hammakas suuremat veab, seda vähem jõudu selleks vaja on, et suuremat jõudu tekitada, loomulikult kannatab selle all kiirus. Martal on igavene pirrrakas Jumzi originaalsilinder, mida originaalis see Nš-32 ringi ajabki. Nii ma siis lootsingi, et poole väiksema pumbaga ei tule mul see koormus nii suur. Kuna pööret on aga sõiduauto mootoril rohkem, siis litraaži peaks aga kätte saama.