29-04-2015, 13:00 PM
(29-04-2015, 12:28 PM)2715 Kirjutas: Ega surveplaat kinni pole käppade otsas?
August peaks saama käppi vastu survelaagrit lükata kruvikeerajaga ilma surveplaati liigutamata.
Sõbrale tegime ka paar aastat tagasi sidurit sai niisama uus korv sisse pandud ja trall algas.
Plaat, mis käib poltidega hooratta külge paindus niipalju läbi et kui siduri lahti lasid tõstis vedrud üles ja libises.
Lisaks sellele ta ka veel ei lahutanud kuna käppadega litsuti ta niipalju sissepoole kaussi et surveplaat ei lasknud ketast lahti täielikult.
Algul miski kuu aega asi toimis aga ju selle ajaga nätsutati see plaat nii pehmeks et enam ei saanud.
Panime siis vanalt tehase korvilt selle plekist plaadi, muud asjad jäid vanad ja nii ta on juba teist aastat.
Ketas liimitud katetega ka muidugi oli hakanud poegimiseks ettevalmistusi tegema ja läks ka see vana tagasi kuigi oli pisut õhuke teine.
Moraal: Kui ikka vähegi kannatab panna tagasi originaalosi mitte saasta.
Kes veel ei tea, siis lahtivõtuks ja kokkupanekuks kavalus lasta augu kaudu lahti korvi poldid ja jätta korv koos kettaga kasti otsa.
Teatavasti on sinna tehtud sama mõõduga nuudid korvile ja kettale ning neid kokku ajada on väga vastik tegevus.
Lisaks ei taha mootor hästi välja mahtuda sest poolraamide esisilla kinnitus läheb vastu karterit aga nii talitades mahub vabalt.
Loogilise mõtlemisega, mitte praktiliselt katsetatud:
Mida sa mõtled Surveplaat kinni käppade küljes? Kas seda, et käpad ei liigu piisava lõtkuga oma telje peal? UUtel käppadel oli mingi 1mm isegi rohkem mänguruumi surveplaadi otsas mängimiseks (paremale vasakule liikumiseks)
Või mõtled sa seda, et siduri reguleerimise lõppedes peab sidur olema nii, et käpad on lõdvalt paigal? ja ainuke mis neid hoiab vastu nuutplaati on siduri käppade enda vedrud. Ausalt ma pean seda kontrollima. Mul küljekaas mahavõetud ja saaks vabalt uurida. - hetkel olen vaid traktorist veidi eemal...
Kui tõesti sidurikäpad jäigalt surveplaadil, siis selle parandamiseks tuleks ainult sidurikäppade polte lahtipoole lasta ju? See annaks surveplaadile rohkem jõudu suruda end vastu siduriketast mis omakorda vastu hooratast....
Sidur ise toimib väga ok. Lahutab siis kui vaja ja saab käiku lülitada ka siis kui vaja.
Ma ei saa ju kuidagi reguleerida "surveplaati, et ta käppade otsas kinni pole" Kui ma siduri poldid täies vinnas sisse keeran, siis tõstab ta surveplaati küll ülespoole -- loogiline. Samas kui juba ilma kettata ei saa panna sidurikorvi hooratta sisse nii, et polte näpuga annaks kinni keerata. Surve vedrud suruvad lihtsalt surveplaadi nii kaugele välja. Ainuke asi mis seda takistab ongi siduri käpad. Kui nüüd siduriketta ka sisse panen (siduriketas ka oma 10mm paks ju) siis pressib sidurikorv siduriketta niigi jõuga vastu hooratast.
Meenutades sidurikäppasid, siis sai need lauapeale pandud ja kõrvutatud vanadega. Olgugi, et vanadel oli tööpind kulunud siis ülejäänud detail oli sama disaini ja kujuga tehtud. See et kuskil mingid mm suuremad oleks olnud ei märganud.
Siduri teemal: Ma vahetasin välja selle nuutplaadi (kuhu sisse käivad 12 vedru ja keskele kinnitub hüdroajami toruhammakas) ja sidurikäpad. Muu tõstsin sidurikorvis samaks.
Originaal nuutplaat läks sisse ja see oli sirge. Vana nuutplaat oli küll sisse (hooratta) poole kummis. (vahetuse põhjus oli see, et toruvõlli ühendatav nuuthammakas oli nuutplaadi küljest needid lahti logistanud -augud ovaalseks- ja mul ei ole neediraudasid, et uuesti neetida)
Ketta osas - Sisse läks 80ndate originaal kattega uus ketas. See hele hallika kattega, millel katte sees vasktraadi jupid. Tänapäeva kummist kattega sidurikettast jah hoidsin eemale.
Mootori vahetus/eemaldus on ju tegelt üks lihtsamaid asju.
a) sidurikoja alla tuhaplokkidest rida laduda.
b) tungiga eest üles tõsta, tulede juhtmed lahti, kütusevoolikud lahti ja sõita esipoolraam esisillaga eest eemale.
c) lasta mootori alt mootori kinnituspoldid lahti, paigaldada mootori alla 2-3 euroalust nii, et õlivann oleks kuni 5mm sellest kõrgemal.
d) olen lasknud hüdroõli välja la eemaldanud hüdroajami, ja siis keskelt ühendusmuhvi lahti lasknud ning siis mootori eest terves tükis eemale tõmmanud.
Saab ka sedasi, et paned M10 poldid sidurikorvi külge ja lased 6 ümbritsevat polti lahti, kuid selle meetodiga vilets hiljem käppade kaugust reguleerida just nende kahe sidurivõlli tõttu
e) mootor tõmmata ettepoole ja maas ta lauapeal ta ongi.
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.