29-04-2015, 18:00 PM
(29-04-2015, 16:28 PM)aavu Kirjutas: Hästi reguleeritud siduris on pilu tugilaagri ja iga (survehoova või lahutuskäpa või kuidas seda nimetada) vahel 2-3 mm. Kui sidurikate kulub, väheneb see vahe, seejuures sidur ei lülitu täielikult ja libiseb. Antud juhul traktor liigub aeglaselt või ülde ei liigu kohalt. Kui vahe on normist suurem, siis käigud lülituvad raskelt ja häälekalt.
Minu eelmise posti tõlge vabas häälduses.
Sellise probleemi tabab ka kolhoosi traktorist enda kõige suurema pohmelligagi ära.
Reaalsuses see, et käpp veab survelaagrit kaasa ja surub korvi lahti. Selle vea deagnoosiks ei pea isegi küljeluuki lahti võtma vaid väheke vilunud vaataja ütleb siduri kahvli võlli hoova (kang mis ulatub sidurikojast välja) järgi ära, et sidur ei lahuta hästi.
Sitemal juhul ütleb traktorist, et siduril puudub nn vabakäik. Vanematel põkadel on vabakäigu kadumisega seotud ka see viga, et pedaali üles tõmbav vedru on surnud või liiga väikse nurga all.
Kõik see jutt aga ei puuduta grammivõrdki seda, kuidas sidurit reguleerida.
See nagu traktoristidel kombeks --- too meetrine gardaan, kuid unustatakse ära kas otsas 6 või 8 nuudiga....
Ma ei ole ühestki t25a raamatust lugenud korraliku juttu kuidas reguleerida t25 sidur. Kuskil pole kirjas mitu mm peab olema käpa pealt mõõdetult vahemaa sidurikorviga.
Või nagu minu juhtumil, et käpp peab peal logisema. vabas olekus....
On suur vahe, kas elada aastas 1980 või nostalgitseda aastat 1980.