24-05-2015, 21:58 PM
(24-05-2015, 20:26 PM)TALUPOEG TALUJA Kirjutas: Läheb pisut teemast välja aga...Kahurimääre - konserveerimiseks. Peale määri soojalt.
Küsimus kohalikele keemikutele.
Mul on mingit veneaegset Litol 24 taolist määret. Külmakraadidega on nii kõva,et ei saa tünnist kätte. Suvel soojaga on kuidagiviisi kasutatav. Kui puutoki sisse torkan siis välja tõmmates venib ka koledasti.... Võibolla on tegu hoopis mingi teise määrdega? Kas tasuks seda läbi keeta või lisada mingit õli sisse,et vedelamaks saada? Ja mida sisse käänata? Selge on see,et asi paremaks vist ei lähe aga ära kasutada saaks ikka. Ja mis selle olluse kvaliteet peale keetmist on...seda ei oska mina küll öelda.... Kas kellegil on mõtteid?
Olen seda kasutanud siin-seal lihtsamates kohtades. Näiteks Russi külgreduktorisse koos õliga jne.... sinna sobib.
Tänan!