Lapsed ja tehnikaharidus

mina pooldan sellist varianti, et juba lapse varasest east peaks garaazhis üks kehvas seisus võrr seisma. küll see lapsele risti ikka jalgu jääb ja siis on see tehnikahuvi tekkimine puhtalt tema enda teha. võrr sellepärast, et sellel saadud negatiivsed ehitamis- ja sõitmiskogemused on suht valutud ja ka rahaliselt on asi odavam. samuti peakski ikka sellistest lihtsatest asjadest peale hakkama. areng on ikka ühtlane. kui kohe keerulisema tehnika kallale tormata, võib tahtmine ära kaduda, sest rahalised ja kogemuste puudumisest tulenevad tagasilöögid viivad tihtipeale isu ära.

minu isa ei teinud mulle kunagi midagi ette ära. küll aga ei jätnud ta mind kunagi ka omapead. kui ise ei osanud aidata, saatis targemate juurde. kui midagi keevitada oli vaja, siis alati juhatas, kuhu minna, aga mitte kunagi ei kadunud ta mu jupiga sõbra juurde ja ei teinud seda mu eest ära. ise tagantjärelegi imestan, et kuidas oli mul julgust 10-aastasena minna suurde EPT tsehhi ja uurida, kuidas ma asja keevitatud saan. kui oleks 15-a pidanud esimest korda niimoodi minema, oleks asi vast tegemata jäänud.

krt ma ikka loodan, et mul kunagi mõni poeg ka tuleb, saaks ise ka selle teooria ära katsetada...
Vasta

Sõnumeid selles teemas
Lapsed ja tehnikaharidus - Autor: oldmoped - 11-03-2004, 16:32 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne