07-07-2015, 15:53 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 07-07-2015, 16:03 PM ja muutjaks oli rbr999.)
(29-06-2015, 20:41 PM)rbr999 Kirjutas: Sai ka enne jaani üks söegrill valmis meisterdatudOhvriks langes tilkuma hakanud 80l veeboiler, mis lootis vist vanarauda puhkama saada, see aga mulle ei sobinud ja paariks aastaks vahvaks lihaküpsetusmassinaks ma ta meisterdasin. Sisse läheb korraga 14l kott sütt ja popsub sellega kuskil 4-5h, tiba lepalaastu juurde ja maiust tuleb mis mühiseb. Kuna upload.ee pisipildid siin jonnijoru ajasid annan nagi lingi kust saab vaadata. Aga eks üks pilt ole ikka rohkem kui tuhat sõna
![]()
http://fotoalbum.ee/photos/rbr999/sets/1443059
(29-06-2015, 23:09 PM)linnuke Kirjutas:(29-06-2015, 20:41 PM)rbr999 Kirjutas: Sai ka enne jaani üks söegrill valmis meisterdatudMinul tehtud sama asi propaanipütist.Küssa ainult,milleks korsten.Asjal prigusid piisavalt ja suitsusem kraam tuleb kah.Ohvriks langes tilkuma hakanud 80l veeboiler, mis lootis vist vanarauda puhkama saada, see aga mulle ei sobinud ja paariks aastaks vahvaks lihaküpsetusmassinaks ma ta meisterdasin. Sisse läheb korraga 14l kott sütt ja popsub sellega kuskil 4-5h, tiba lepalaastu juurde ja maiust tuleb mis mühiseb. Kuna upload.ee pisipildid siin jonnijoru ajasid annan nagi lingi kust saab vaadata. Aga eks üks pilt ole ikka rohkem kui tuhat sõna
![]()
http://fotoalbum.ee/photos/rbr999/sets/1443059
Selle abil sätin tõmmet ja söepõlemis efektiivsust. Kui laastu kasutan keeran ülalt niipalju koomale,et suits hakkaks luugi äärte vahelt kergelt välja immitsema. Kui ilma laastuta siis on poolepeal-lahti koguaeg. Kinni on ainult sel juhul kui restiga nt vorstid vahel on ja tekib süttimisoht, piisav et ära hoida liigne hapnik ja rasva süttimine irvakil kaanega.
Laastuga on keskmine valmimisaeg olnud ca 45-50 mintsa ja saslõkile saab1-2mm punase suitsurõnga külge küll, lisaks ka mekk hoopis teine. Kasutan kirvega lepahalust löödud laaste mis enne kasutamist ligunevad ca 10-15 min ka vees,et nad liig süttivad poleks. Mingiltmaalt polegi muidugi vahet ja süttib ikka aga kinnine kaan hoiab süttimise kenasti ära ja suitsu jagub küpsetamise lõpuni. Laastu läheb korraga sisse nii liiter-poolteist.