18-07-2015, 09:54 AM
(18-07-2015, 08:32 AM)v6sa Kirjutas: Tift
Palju Marta tõsta jaksab? Arvestades valitud komponentide tummisust, tuleb küsimust siis mõista sedapidi, et mihandse seljakoti peale esirattad maast kerkivad
Küllap ta niipalju ikka jaksab, kui tarvis on. Liigse tõstmise peale võib masina tagurpidi kummuli tõmmata, ise selle alla jääda jne. Sellised juhtumid ei ole sugugi harvad ja kipuvad fataalselt lõppema. Katsetustel...kui need peaks millalgi toimuma, soovitan jälgida ohutusreegleid.... ja võimalusel korrutada need kahega
!Meenub, et keegi mainis ka jõukatsetust..et kuda siis ikka rattad ringi käivad ja maakoore sisse auku kraabib ja nii edasi. Aga...milleks? Et teada saada...aga mida? Et kuidas kraabib? Minu meelest lollus. Kui ta peremehe äranägemist mööda vajalikud riistad ära sikutab ja veab vastava suurusega käru ja tirib atra...mida siis veel vaja on, et peaks teadma, kui suur on suurim võimalik raskus-suurus-pikkus-laius, millega Marta suudaks ära toimetada. Esimene mõte, mis tekib sellisele teemale mõeldes, et see lõpeb..lagunemisega. Katastroofiga. Katki minemisega. Pooleks murdumisega. Lõhkemisega jne. Seepärast, armas sõber, võta asja rahulikult, ära allu provokatsioonidele. Tee masinale vastavad riistad ja toimeta omasoodu. Lõppkokkuvõtteks on tekkinud üks kena riistapuu, mis tehtud oma mõistuse ja kätega ja millel on ka kena välimus ning piisavalt toimekust, et sinu vajadustega toime tulla. Selleks ta tehtud sai ja rohkemat polegi tarvis.
Ja veel - tervel teemal on üsna hariv iseloom. Sain mina targemaks ja vahest ka paljud teised. Siin on ka veel üks nüanss asja juures - nimelt sihikindlus. Olen vahel isegi millegi säärasega kimpus - alustatud asjad kipuvad vahel liiga kaua seisma ja ei jõua kuidagi lõpusirgele. Lugupeetud ksf. maitus ON sihikindel tegelane, eesmärgile pühendunud ja müts maha selle eest!