21-07-2015, 15:12 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 21-07-2015, 15:12 PM ja muutjaks oli DS-Reval.)
Tõepoolest pürotehniliste eelpingitajate järelturgu ei ole, lihtsamate turvavööde oma aga küll, ainult et Eestis mitte, paistab. Skandinaaviamaades ja mujal lääne-Euroopas saab aga osta küll, ja müüjad ei muretse vastutuse pärast, selge see, et paigaldaja ise vastutab. Mõnevõrra üllatus oli aga mulle, et Eestist ei ole ilmselt võimalik kuskilt osta (mitte tingimata Normalt, vaid mõne edasimüüjalt või maaletoojalt), arvestades seda, et paljud Eestis ise tegelevad oma autodega ning et koguni toodetakse just Eestis turvavöösid.
Olen ostnud oma DSile tagaistmele juba mõne aasta tagasi kolmepunktilisi rulliga uusi turvavöid Taanist, jätsin aga tookord ostmata keskele kahepunktilise. Nii öelda tootja originaali ei ole olemas, kuna omal ajal ei paigaldatud tehases, vaid oli lihtsalt ette valmistatud kinnituspunktidega. Mõnel maal kus oli juba tollal kohustuslik paigaldada turvavööd taga (Rootsis, USAs) paigaldati kohaliku tootja turvavööd kohapeal vastava müügiorganisatsiooni poolt.
Ehk leiaks ka sobiva lammutusest, aga mulle tundub siiski lihtsam osta uue, välismaa (interneti) poest, nii et see ongi ilmselt lahendus.
Olen ostnud oma DSile tagaistmele juba mõne aasta tagasi kolmepunktilisi rulliga uusi turvavöid Taanist, jätsin aga tookord ostmata keskele kahepunktilise. Nii öelda tootja originaali ei ole olemas, kuna omal ajal ei paigaldatud tehases, vaid oli lihtsalt ette valmistatud kinnituspunktidega. Mõnel maal kus oli juba tollal kohustuslik paigaldada turvavööd taga (Rootsis, USAs) paigaldati kohaliku tootja turvavööd kohapeal vastava müügiorganisatsiooni poolt.
Ehk leiaks ka sobiva lammutusest, aga mulle tundub siiski lihtsam osta uue, välismaa (interneti) poest, nii et see ongi ilmselt lahendus.