\'64 Izh Planeta - valmis!

täna sai siis esimest korda aega tsikli jaoks keldris veedetud.

said korda viidud järmised teod:

1) paak sai peaaegu täielikult vanast värvist eemaldatud. alles jäi natuke vanat krunti ja pahtlit ka.
2) porikad said ka kenasti puhtaks. eriti hõlbus oli lihvida esiporikat, millel mingi eriti õhuke värvikiht peal oli. proovisin igasuguseid rante lihvida ka rellakaga millele lihvketta peale panin, kuid avastades, et see liiga palju plekki sööb, ma sellest riistast loobusin.
3) ära sai puhastatud ka vasak küljekarp. sellega läks kõige kauem aega tänu igasugustele soontele, kuhu taldlihvija ligi ei pääsenud ning käsitsi urgitsema pidin. ka kääridega sai väga palju korda saadetud Wink
4) tänu sellele, et isa garaazhist kunstnahka leidsin, võtsin sadulalt maha ka vana naha. kuigi alguses tundus, et see hästi lihtne ülesanne on, polnud see sugugi nii. nahk oli rabe. kõik mis jäi sadula käepidemest sadulanaha alla, oli kõvasti roostes (mõtlen metalli). ka neete oli tunduvalt raskem eemaldada, kui ma alul arvasin. kuigi poroloon tundub olema natuke väsinud, ma seda arvatavalt ära ei vaheta. peaks veel püsima küll. uus nahk tuleb küll vanast nahast kõvasti õhem, kuid kui mõelda sellele, et vana nahk (arvatavasti) 40 aastat kestis, olen mina rahul sellega, kui uue naha kestvuseks saan vähemalt 5 aastat. eluiga üritan pikendada ka alusriidega. uue naha teeb ära tüdruk, kes suvel selle tagumist kohta väga tihti kulutama hakkab Wink

rohkem täna teha ei jõudnud. homme puhastan ära ka teise küljekarbi. mõlemate seest tuleb samuti vähemalt rooste eemaldada. samuti teen tühjaks ka esitule ning eemaldan ka sellelt vana värvi.

ahjaa, aega kulus täna kokku koos söögipausiga umbes 8.5 tundi

jällegi jätkub...

Pots ja postivahe.

Vasta

Sõnumeid selles teemas
\'64 Izh Planeta - valmis! - Autor: JyrkaEE - 12-03-2004, 18:36 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne