22-07-2015, 08:55 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 22-07-2015, 10:19 AM ja muutjaks oli v6sa.)
(22-07-2015, 08:03 AM)agaa Kirjutas: See rehvimõõdu teema. Ma ei tea kuidas mujal aga Pärnu kandis on ülevaatuspunktid ikka ühed korralikumad rehvimõõdu kontrollijad.
...
Konkreetne juhus oli Opel Comboga aastast 2000 millel pidid all olema 165r13C aga samuti majanduslikel põhjustel 175/70 r13. Millele kiired reageerijad väänasid ebaseadusliku ümberehituse+korduv ülevaatus.
...
Combo sai mitte vale rehvimõõdu, vaid ebapiisava koormusindeksi eest korduva. C-rehv ja "tavaline 175/70R13" erinevad märkimisväärselt! Ning usutavasti oli kordnikel ka vingumürgitus kas Combo või mõne teise töötlemisest.

Olen ise jagelenud ülevaatusel lamellrehvide kiirusindeksi pärast, mis kantigi VO veana sisse. Lubasin kohe ära vahetada. Vahetasingi: kohe, kui suverehvid alla passis keerata.
Ehk teemaksoleval autol peab jälgima, et koormusindeks klapiks, väike mõõduerinevus (kuigi praegu see enam nii väike polegi) ei ole nii suur patt.
Mina prooviks asjalikumaks tõdetud kohas ülevaatuse ära teha. Paljudes kohtades on korduv tasuta