23-07-2015, 13:13 PM
(22-07-2015, 22:44 PM)Killer666 Kirjutas: Kuna siit on alati head vastused tulnud, siis tüütan teid jälle.
Nimelt sattus mulle tasuta kätte üks poolpidune survepesur ja tavaline plastmassist tühenduspump 5t/h 5m .
1) Kas selle pumba võib lasta üleni veel alla?
2) Kas ma võin pumba ühendada otse survepesurisse, samas ühe tootlikus on 100x suurem kui teise veekulu?
3) Pesuri survetoru on keskelt katki, kas ja kuidas seda lappida, loen pealt et 130bar lööb välja see pesur.
4) Maamaja kaevu juures on vana vibro tarbeks pistik millest puudub maandus? Kumparid jalga?
5) näpunäiteid, et kogu see lahendus oleks ohutu ja töökindel.
Vastused:
1) Kui on ujukiga tühjenduspump siis seda võid lasta üleni veealla.Kasutasin ise sellist millel ujuk umbes 20 cm se juhtme otsas ja sellel ujuk ei ujugi enne kui pump ise veeall ei ole,sama pumbaga oli mul selline asi et see ei jaksa ka väga suurt survet tekitada,nii umbes 1 bar max. Hoolimata sellest ei soovita kumbagi pumpa otse survekaga ühendada kuna,survekas sees olevad klapid või pump võivad otsa saada. Võta parem kuubine tünn lase see vett täis ja tõsta maapinnast natuke kõrgemale. (kui on võimalus). Kui ikkagi tahad pumpa otse panna siis soovitan panna tühjenduspumba,kuna minul olev pump ajab takistuse tekkides lihtsalt vett ringi.
2)Surveka voolikuga mine hydroscandi vms firmasse ja teevad sulle täpselt nii pika vooliku kui tahad,hinda ei mäleta.
3) vibro pumbast olen isegi voolu saanud pumpamise ajal ei soovita vette ronida kui selline pump töötab.
Kaubavedu kaubikuga Tallinnas ja Harjumaal 56906136
Olemas ka autotreiler 2800 kg kandevõimega,millega aegajalt hädalisi aitan.