m 2140sl kütusekulu

Jah! Lõõride arvuga eksisin, minu autol oli Mosse originaal karburaator, aga SL-il peaks olema miski rohkemate klappidega.
Kütuse kulu mõõtsin suvel pikematel Tallinn-Rakvere otstel, linnas võttis muidugi rohkem. Talvel kulus soojendamistega kokku ikka üle 10 l/100km.
Osalesin sellega ka esimesel Uunikute Talverallil. Auto on hetkel võidusõiduautosid kollektsioneeriva sõbra haldusalasse antud, sest ma lihtsalt ei mahu oma kasvuga hästi sinna originaal valge dermantiiniga salongi ära.
Auto sai ehitatud legendaarse meistersportlase U.Aava näpunäidete järgi, õlale olid patsutamas ka vormelitehas \"KAVOR\"i mehed. Mootorit ei tuuninud, vaid koostasin korralikult, sama põhimõtet järgisin ka laagrite, mansettide ja muu kola osas. Kolbide kaalud olid võrdsed ja hooratas ei visanud, samuti kardaanid.
Loomulikult ei kannata Mossega pidevalt 130-ga sõita.
Kahjuks ei ole mul sellest isendist siia pilte panna, aga netis on neid liikunud ilma minutagi. Nr 72 suurelt ukse peal. Mitte ajada sassi viimasel Talverallil esinenud 72-ga.

Oluline element oli ka vimpel rippumas peegli küljes! Ja mingipärast pidid kõik minu Mossest mööda sõitma, sest häbi oli ju maha jääda.

Tõnu Piibur
5116265
Vasta

Sõnumeid selles teemas
m 2140sl kütusekulu - Autor: kenwood - 13-03-2004, 21:53 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 1 külali(st)ne