25-09-2015, 10:40 AM
(Seda postitust muudeti viimati: 25-09-2015, 10:41 AM ja muutjaks oli 13piisab.)
küsin juurde: ehitan vaikselt maakodus 45m2 põrandapinnaga (plus 6m2 nn teenindus-ungas ühes nurgas) garaazhi. Kivist. Vaikimisi on kütmata garaazh, aga "teeninduskunkas" saab olema korsten + ahi. Kuigi ma ei näe lähitulevikus põrandakütte kasutamist (on liiga inertne - jupiti maal käies on mõistlikum kütta vajadusel õhku ennast), siis torustik ei maksa suurt midagi ja valan kaks kontuuri põrandasse. Kas on midagi, mida tasuks hoone ehitamisel kütte-infra võtmes eraldi silmas pidama? St jätta nt mingeid läbiviike vms?
paar vaadet:
- kaalusin jätta mõlemale kontuurile täiendava tühjenduspunkti (ja viia need seinavundamendi alt välja), aga valdkonnaga tegelev tuttav ei näinud selles kasu - pigem nägi jätkus / kolmikus üht võimalikku probleemiallikat
- üks katuseviil saab olema ca lõuna suunas (plaanin korralikku ca 45 kraadi kallet) - kas annab katusekollektorit kuidagi ilma pumbata (konkreetsetest temperatuuridest sõltumatuna...) tööle panna? Selline passiivne küte mulle meeldiks, aga füüsika ei taha seda just eriti toetada?
üldiselt - kõik head küttesüsteemiga seotud mõtted ja huvitavad kogemused on teretulnud
paar vaadet:
- kaalusin jätta mõlemale kontuurile täiendava tühjenduspunkti (ja viia need seinavundamendi alt välja), aga valdkonnaga tegelev tuttav ei näinud selles kasu - pigem nägi jätkus / kolmikus üht võimalikku probleemiallikat
- üks katuseviil saab olema ca lõuna suunas (plaanin korralikku ca 45 kraadi kallet) - kas annab katusekollektorit kuidagi ilma pumbata (konkreetsetest temperatuuridest sõltumatuna...) tööle panna? Selline passiivne küte mulle meeldiks, aga füüsika ei taha seda just eriti toetada?
üldiselt - kõik head küttesüsteemiga seotud mõtted ja huvitavad kogemused on teretulnud
Foorumite vanarahvatarkus: "üks troll suudab rohkem arvata, kui sada tarka teada"