RAIPEKOTKAD TÕUSEVAD LENDU!

Sajaprotsendilist garantiid muidugi ei ole ega saa olla. Aga... kui eramaalt teisele (era)omanikule kuuluvat vara ära viia ja teha seda kasu saamise eesmärgil (nt EMEXisse metallina maha müüa), on see kõige tavalisem vargus. Mis teatud piirist (kahjuks ei ole mul kõik seadusesätted peas) on kuritegu, väikeses väärtuses küll väärtegu.

Ehk - kui keegi kodanik X minu eramaa pealt miski Y kroonise turuväärtusega uunikumi omavoliliselt \"emeksisse\" viib, siis saam ma tõendite olemasolul kodaniku X kohtusse kaevata ja nõuda talt Y krooni hüvitamist. Ma ei kujuta ette, et kohus kui erapooletu organ saaks uunikumi väärtust teada mujalt, kui küsida vanasõidukiharrastajate ja -klubide käest, kes oskavad selle turuhinda hinnata. Ehk ma usun, et nad kinnitavad sel juhul kohtule ka Y kroonist summat. Ja seda hoolimata asjaolust, et \"emeks\" maksis kodanikule X summast Y mõnisada korda väiksema summa.

Valdo

Eesti Jalgrattamuuseumi  looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel
Vasta

Sõnumeid selles teemas
RAIPEKOTKAD TÕUSEVAD LENDU! - Autor: Sm. Tasku - 15-03-2004, 13:18 PM

Kasutaja, kes vaatavad seda teemat: 2 külali(st)ne