12-12-2015, 22:02 PM
(11-12-2015, 13:08 PM)indreksirk Kirjutas: Mõnikord on numbrimärgi aluse kaitseraua peal porijäljes säilinud numbrimärgi jäljend. Sellist kogust suhtelist uute masinate esikaitseraudasid ei tooda ükski inimene üksinda. Tegemist võib olla mõne lähedalasuva autoremondi töökojaga. Mõne stange vigastuste kosmeetilist iseloomu arvestades on kindlustusjuhtumites järgi jäänud detailidega just kannatanu poolel, kuna väikese vigastuse korral ise kahju põhjustanud inimene tervet stanget pigem ei vaheta. Plasti äraandmine nõuab rahalist väljaminekut, metalli eest saab raha.
Kui margid ja mudelid koos võimalike aastakäikudega on selged, siis võib teha Liikluskindlustuse Fondile päringu palvega uurida, kas nende andmebaasidest kooruvad välja konkreetsed tõenäoliselt Tartu- või Valgamaa juhtumid. Andmeid välja anda nad ei saa, kuid oma kanalite kaudu läbi seltside ehk ka midagi ette võtta. Keskenduda tasub just haruldasematele masinatele.
Üldiselt on enne ise koristama asumist mõistlik informeerida keskkonnainspektsiooni nende valvetelefonil 1313. Kui selline prügi ka paar päeva kauem metsa all seisab, ei ole sellest suurt lugu. Mõnikord suudab riik ikka tegutseda ka ja süüdlasi isegi karistada. Ma ei kujuta hästi ette, mida Sa teeksid, kui saaksid teada, millisest autoremonditöökojast see prügi pärit on. Lähed räägid nendega? Või teed midagi muud. Kui on ülbed vennad, siis saadavad Su pikalt ja rikud veelkord oma tuju. kui on mõistlikud inimesed, siis püüavad teinekord paremini. Just selleks ongi riigile antud karistamisõigus, et sündmused fikseerida ja kohaldada seaduslikke sanktsioone, mitte omakohut. Firma omanik võis tegutseda heas tahtes, kuid kaabakast töötaja ei viitsinud jäätmejaama viia, vaid viis metsa alla. Vastutuse laiendamine on ohtlik tee ja omakohus ei ole minu arvates õige lahendus.
Indrek
Tere,
Kahjuks ei olnud neid numbri peegeldusi ühelgi, ka numbriraamid, mis vahel infot jagavad, olid läinud.
LKF on huvitav mõte, peab proovima.
KKI -ga on natuke keerulisem teema. Nimelt on nende telefon kole hõivatud, ooterežiimis ja tagasi ei helistata. 2x proovisin edutult. Politsei selliste asjadega ei tegele, kui inimeste/vara kahju või ohtu ei ole. Läheb informatiivne meil.
Kogemustele tuginedes julgen arvata, et selline teade käivitab bürokraatilise masinavärgi: kõigepealt tuleb telefonineiule kuskil pealinna kontoris selgeks teha kus, mis ja kes ja üleüldse MILLEKS. Vahel tundub mulle, et selles osas jääb mu väljendusoskus puudulikuks. (No mis on lähim bussipeatus, mis tee ja mitmendal kilomeetril ja üleüldse ma ei oskaks hetkel isegi kinnitada, mis maakonnaga tegu, kuna mõnisada meetrit eemal on kolme valla piir, neist üks juba Valgamaal). Et asi lihtsam oleks, siis ala peaks haldama RMK.
Siis ühendub KKI kohaliku omavalitsusega, teeb neile ettekirjutuse jne jne. enne tuleb lumi maha, või lähevad kõrvale lõkkeplatsile ilutuleks.
Info kogumise eesmärgiks ei ole omakohus, või soov Kalle Blomquisti etendada, lihtsalt väike koht ja kõik teavad kõiki, ümbruskonna arvestatavaid remondifirmasid on sõrmedel lugeda, pigem kellegi hoovilammutus. Kogu info läheb ametlikult edasi.
Svensson, kahjuks on antud juhul tegu probleemsete keskkonnale ohtlike jäätmetega, millega ei soovi tegeleda ükski lammutus, või kohalik linna jäätmejaam. Plastkanistrid, kile jms on näiteks kohalikus "emexis" tasuta teretulnud, aga mitte autojupid.
ps. Tänud eelnevate tuvastuste eest, kahjuks mõned rahvapärased mudelinimed vajaks täpsustust, hea oleks umbkaudne aastanumber ka saada.