15-03-2016, 18:25 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 15-03-2016, 22:09 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(15-03-2016, 17:54 PM)maisalup Kirjutas: http://www.flintkaubandus.ee/et/a/tym-233-hst
Koiotist vähemalt 25% soodsam ja teeb täpselt sama töö ära
Nõus, olen vaadanud aga ma põhimõtteliselt vihkan ja ei osta isegi siis, kui seal on odavam, sellisest firmast mitte ühte asja kes ei avalda oma kodulehel MÜÜMISEKS kõige alust - hinda! Ja TYM ei ole odavam sest selle hind ILMA niidukita on 9,3K+kõm (mille ma pean kusagilt kuradi kuldsestbörsist otsima), kui koiott on KOOS niidukiga 10,8K+kõm ja seda avalikult kodukalt!
Edit: üldse mitte vähetähtis pole ka kaal, mis on Kiotil 300 kilo väiksem (675 vs 995) ja õige haagise korral suudab selle ka kerghaagisele mahutada! Igal juhul tuleb komplekt kaalult sobivast haagisest ja traktorist kokku palju odavam, kui TYMil. Lisaks on Kioti mõõtudelt ka väiksem ja siiski murutraktori puhul, mis peaks lisaks muid töid teha saama, polegi need parameetrid vähetähtsad! Sama rehvi juures on koiott ikka tõeline jälgi mittejättev metsloom Ja sellised "detailid" polegi vähetähtsad detailid... vaid teoorias minusugusel ostuotsuse aluseks.
Edit2: ütleme nii, et asi on mind huvitanud ja tuletasin meelde, miks mul see Kioti ikkagi sellisel kujul meelde ja "to do" listi jäi.
Et siis ka haagised (samasugune kuum teema!). Esiteks peab haagis olema, millega sellist riista vedada ja seesama haagis võiks seesinase trakatsi taga ka natuke tööd teha: komplekt või nii.
Kioti mahub täpselt ära Respo 1200-kilosesse 1740 rutsi maksvasse haagisesse, mida võib enamuse veovõimeliste sõiduautode sabas B-katiga legaalselt ka vedada. Kusjuures jääb omajagu kaaluvarugi (225 kg) lisaseadmetele jms jaoks!
TYM jaoks peab aga ostma juba sealtsamast 1500-kilose ja 1918 eurikut maksva haagise, mida enam paljud autod vedada ei tohigi ja B-kati võib peaaegu ära unustada. Kaaluvaru on ülinapilt (130 kg) ehk Politsei ei pruugi teepeal üldse sõber olla...
Me jõuame aga jälle ühe teise teema juurde: saagu maameestest traktorimüüjad ometigi aru, et ENAMUS Eesti maadest ja metsadest on linnameeste omand ja me ei ole harjunud enam sellega, et "mine küsi Jüri käest"! Traktoril peab oelma veebis hind, ideaalis näidis siin Tallinnas kuskil vaadata ja transport ette antud kohta põhimõtteliselt hinna sees sest mulgimaa ei ole suures piires "mingi koht" aga sealt on igale poole enam-vähem ühesugune teepikkus viia. Vast ainult praamipiletid on eraldi teema ja tasu.
PS: murutraktori tõi mulle müüja Rakverest Nõmmele koduõuele ilma igasuguse hädaldamiseta. Pappi tahad, pead pingutama