12-04-2016, 13:36 PM
(12-04-2016, 12:42 PM)Basilio Kirjutas: Räägi seda neile, kes kõike lastehaiglateks ringi arvutavad, siis sa alles saad teada, kes niisugune oled!Robert Zubrin kirjutab oma raamatus Case for Mars, et NASA on aastakümneid saanud enam-vähem sama palju raha, ca 19 miljardit aastas. Tõsi, protsent USA rahvuslikust kogutoodangust on vähenenud, aga sellepärast, et USA on rikkamaks saanud.![]()
NASA teeks küll asju ja küllap oleks inimenegi juba Marsil ära käinud, aga pappi antakse järjest vähem.
Tõenäoline on, et suurkorporatsioonid ja Hiina on järgmised Kuu külastajad.
Zubrin märgib ka, et osa NASAga seotud jamast on põhjustanud arutult suure rahahulga küsimine -- kui Bush 1989. aastal SEI (Space Exploration Initiative) välja kuulutas, esitati analüüs, mille järgi lend Marsile pidi maksma $480 000 000 000, mille peale Kongress muidugi sõrme näitas. Zubrin ütleb, et kümnendikuga selelst saaks NASA vabalt asja ära teha.
Muide, Zubrini raamatut tasub lugeda, ma olen tema arvutused üle kontrollinud

Mis lastehaiglatesse puutub, siis nende eest ja kosmoselendude vastu võitlejad unustavad ära selle pisiasja, et kosmoseprogramm ei käi nii, et võetakse miljard dollarit, seotakse ristpaelaga kokku ja visatakse kosmosesse. Suurem jagu kogu kulutatud rahast kulub ikka Maa peal ja suur osa läheb tavaliste tööinimeste taskutesse. Palgana.
Ma ei hakka sellest rääkima, missugust kasu tehnika arengule üks säärane tipptasemel projekt üldiselt toob.