20-07-2016, 10:59 AM
(19-07-2016, 16:06 PM)Mart.in Kirjutas: http://m.imgur.com/cKYkxOf
Ohjah, Riga-10/20 "vanakooli" (enne-1953) siltide tüüpviga - värv läheb pealt ära ja rooste tuleb alt välja Tulemuseks loetamatu silt.
Olen 35 aastaga, mil ma vanu rattaid kogunud ja restaureerinud olen, kohanud umbes viitkümmet Riga-10 värvitud silti ja vaid kolmel-neljal on seal värv korralikult peal. Ehk 95% siltidest loetamatud.
Õnneks olen aastakümnetepikkuse otsingu tulemusena leidnud muuseumi ekspositsiooni tarbeks siiski ideaalses korras vanakooli värvitud sildiga Riga-10. Hetkel on see küll laos, kuna meie esmasteks prioriteetideks on hetkel muuseumi peahoone, töökoja ja ladude väljaehitamine ja korrastamine. Aga teatud arvu aastate pärast saab see kindlasti olema eksponeeritud meie külastajatele, kui meie muuseumi hooned saavad olema hädapäraselt üle käidud ning saab põhirõhu panna taas jalgrataste restaureerimisele.
Sama viga oli muide ka Sarkana Zvaigzne varajastel siltidel (1940-41 ja vahetult peale sõda) ning ka sõjajärgse Säde ratta siltidel. Neid ei ole kahjuks kumbagi korralikuna minu kätte jõudnud, kuigi vaja oleks - ikka Eesti Jalgrattamuuseumi ekspositsiooni terviklikkuse ja täiuslikkuse tagamise eesmärgil, sest rattajäänused ju olemas...
Valdo
Eesti Jalgrattamuuseumi looja ja eestvedaja
Tutvustame jalgratta ajalugu Eesti vaates, väljas on üle 185 muuseumiväärtusega ratta
Asume Kesk-Eestis Väätsal Pikk 9, kuni 18. maini 2025 oleme avatud eelneval kokkuleppel