14-08-2016, 13:53 PM
(Seda postitust muudeti viimati: 14-08-2016, 14:10 PM ja muutjaks oli PlyVal64.)
(13-08-2016, 21:52 PM)Envir Kirjutas: Lisaks eelkõneleja küsimusele tahaks teada, kuidas oksapurustaja õunte happelisust kannatab?
Ehk siis milline "riiv"-purustaja ja hape

See vana toimiv ETKVL Pärnu tehase lahendus on tavaline suure koluga ketasriiv - seega valtsoksapurustaja asemel ikkagi ketaspurustaja. Peamine probleem ongi kolu suurus, mis tuleks õunapurustajaks suureks lõigata, kui pole võtta õunu poolitavat naisperet. See suur auk jälle ei sobi pärast okste purustamiseks...
Lõpptulemuseks on see, et ODAV oksapurustaja ei maksa "suurt midagi" ja sellise modidki spetsiaalselt õunte jaoks ära. Okste jaoks tuleb valtsidega isend soetada - see töötab ka

Hapet tasu karta sest masin pestakse ju puhtaks! Ega siis muudel pole ka kogu seade toiduaine roostevabast - ainult lõikeketas! Selle paari tunniga ei juhtu midagi...
EDIT: et neid teemasid vaatavad otsinguga mõnikord ka tehnikakaugemad tegelased, siis visualiseerimine, miks see nn"valts"oksapurustaja on just OKSTE purustamiseks parim aga õunamahla pressi jaoks õunapudi tegemiseks kohe üldse ei sobi

![[Pilt: 9339_995610%20Lisapilt%202.jpg]](http://tooriistakeskus.ee/images/attach//manused/9/3/3/9339_995610%20Lisapilt%202.jpg)